Ulaşım

TomTom Go GPS ürünleri dahili Wi-Fi ve sesli asistan destekleriyle güncelleniyor

tomtom goNavigasyon konusunda işi akıllı telefonlar yerine gerçek anlamda bir GPS ürününe devretmek isteyenler için TomTom’un Go cihazları iyi bir başlangıç olabilir. Serinin yeni üyeleri Wi-Fi desteği de sunuyor. Böylelikle güncellemeler kablosuz bağlantı üzerinden alınabiliyor.

Yeni Go cihazlarının telefonlarla eşleştirilmesi de mümkün oluyor. Böylelikle mesajlar sesli şekilde okunabiliyor, eller serbest şekilde telefon görüşmeleri yapılabiliyor, Siri veya Cortana gibi kişisel asistanlar da yönetilebiliyor.

Go cihazları sürücünün sürüş alışkanlıklarını da öğrenebiliyor. Örneğin her sabah işe gitmek için saat 7’de arabanıza biniyorsanız, GPS cihazınız sizin müdahalenize ihtiyaç duymadan otomatik olarak yol tarifini vermeye başlıyor. Tabii ki, işin yolunu bulmak için tarife ihtiyacınız yoktur, ancak TomTom’un cihazları sizi trafiğin en az yoğun olduğu rotadan işinize ulaştıracaktır.

TomTom şu anda dört farklı Go cihazını satıyor. Bunların satışı bölgelere göre farklılık gösteriyor. Avrupa’da Go 5200 ve 6200 cihazları satılıyor. Bunlar SIM kart desteğiyle geliyor ve canlı güncellemeler alabiliyor. Ayrıca Avrupa ve ABD’de Go 520 ve 620 ürünlerinin satışı da gerçekleştiriliyor. Bunlarda ise SIM desteği yok, trafik ve radar kamera uyarılarını almak için bir telefonla eşleştirme yapmak gerekiyor.

Şimdi şirket yukarıda saydığımız tüm bu TomTom Go cihazlarının yeni versiyonlarını çıkarmayı planlıyor. Bunlar aynı model adlarını ve numaralarını taşıyacak, ancak hepsinde Wi-Fi ve sesli asistanlar bulunacak.

İLGİLİ HABERLER