Teknoloji

TomTom Go sürücüleri gittikleri yere daha hızlı ulaştıracak

tomtom-go-1

Navigasyon konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan TomTom, yeni TomTom Go serisini Türkiye piyasasına sürdü. TomTom Go sürücülere en hızlı rotayı çıkaran TomTom Traffic özelliğiyle birlikte geliyor. Şirket bu özellik sayesinde yolda kaybedilen zamanın azalacağına dikkat çekiyor.

TomTom Go serisi cihazlarda Ömür Boyu TomTom Traffic özelliğini kullanmak için kullanıcıların veri planına sahip bir mobil hatta ve Bluetooth destekli bir akıllı telefona sahip olması gerekiyor. Çünkü TomTom Traffic gerçek zamanlı trafik bilgisini internet üzerinden alarak en hızlı rotayı oluşturuyor. Haritalanmış yolların yüzde 100’ünü kapsayan ve dünya çapından 400 milyonu aşkın GPS sinyalinden alınan verileri kulanan servis, 10 metreye kadar hassasiyetle doğru trafik bilgisi sunuyor. Bilgilerin iki dakikada bir güncellenmesi de sürücülerin gidecekleri yere daha hızlı ulaşmasına yardımcı oluyor.

tomtom-go-3

TomTom Go serisi cihazlarıyla Ömür Boyu Ücretsiz Harita Güncellemesi de sürücülere sunuluyor. Böylelikle cihazlar kullanım süreleri sona erene kadar her yıl dört kez düzenli olarak güncellenmiş oluyor. Akıllı rota planlama özelliğiyle birlikte daha zengin bir arayüz ve basitleştirilmiş kullanıcı etkileşimi sunan TomTom Go serisinde sürücüler, etkileşim ekranla haritada uzaklaştırma, yakınlaştırma, değiştirme gibi işlemleri yapabiliyor. Bunlara ek olarak, TomTom Go sürücülere üç boyutlu haritaları da sunuyor.

TomTom Go serisiyle sürücülere sesli kontrol, rota göstergesi, hızlı arama, sık gidilen adresleri favorilere ekleme, alternatif rota planlama ve harita hata bildirimi gibi özellikler de ulaştırılıyor.

tomtom-go-4

TomTom Güney Doğu Avrupa Bölgesi Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Luca Tammacaro, tamamen yeniden tasarlanan TomTom Go ile Türkiye’de sürücülere güncel trafik bilgileri sağladıklarını ve gittikleri yerlere daha hızlı ulaşmalarına yardımcı olduklarını dile getirdi. Türkiye’deki sürücülerin trafik tıkanıklığı yüzünden yılda 12 iş günü kaybettiklerine dikkat çeken Tammacaro, TomTom Go ile sürücülerin trafik tıkanıklıklarıyla ilgili büyük resmi göreceğini ve mümkün olan en hızlı rotada seyahat edeceklerini sözlerine ekledi.

4, 5 ve 6 inç olmak üzere üç farklı ekran seçeneği bulunan TomTom Go serisi 499 TL’den başlayan fiyatlarla teknoloji mağazaları, hipermarketler ve çevrim içi alışveriş sitelerinde satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER