Teknoloji

Tinder Social grup olarak sosyalleşmenin önünü açmayı amaçlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tinder socialTinder, ününü bir çöpçatanlık uygulaması olarak yapsa da, kendisine farklı boyutlar kazandırabilecek özellikleri test etme konusunda istekli gözüküyor. Şirket, şu sıralarda kullanıcılarının grup sohbetleri gerçekleştirebileceği ve iki kişiden fazlasının katılabileceği buluşmalar düzenleyebileceği bir özelliği test ediyor.

“Tinder Social” olarak anılan söz konusu özellikte kullanıcılar arkadaşlarından oluşan bir grup kuruyor ve kendi grubuna uygun başka grupları bulmaya çalışıyor. İki kişiyi eşleştirme sürecinde olduğu gibi, gruplarda da iletişim kurmak için eşleştirme yapılması gerekiyor.

Şirket, testlerini sürdürdüğü yeni özelliği bir blog yazısı aracılığıyla duyurdu. Yapılan açıklamada, grup eşleştirmelerinin insanları buluşturmanın farklı bir yolu olduğu belirtildi. Tinder Social gruplarında kullanıcılar diledikleri takdirde o sıralarda nerelerde takıldıklarını da gösterebilecekler. Bireysel arayış kısmında böyle bir imkan sunulmuyor. Tinder’dan yapılan açıklamada, Social ile kullanıcıların kendileriyle aynı ilgi alanlarını paylaşan başka gruplarla tanışabileceği veya tamamen yeni maceralara da yelken açabileceği belirtildi. Şirketin burada kullandığı ifadelerin, hatta özelliğin kendisinin biraz yoruma açık olduğunu belirtmek gerekiyor.

Tinder’ın sürecin içine Facebook arkadaşlarını dahil etmesi, yeni özellikle ilgili olarak bazı gizlilik şikayetlerini de kısa sürede gündeme getirdi. Tinder Social özelliğiyle bir grup kurabilmek için kullanıcıların hangi arkadaşlarının uygulamayı kullandığını görebilmeleri gerekiyor. Normalde bu özelliği kullanımın isteğe bağlı olması gerekirken, testlerin sürdürüldüğü yerlerden biri olan Avustralya’da kullanıcıların otomatik olarak açık biçimde sunulan özelliği kapatmaları gerekiyor. Bu da, Tinder kullandığını başkalarıyla paylaşmak istemeyen kullanıcıları rahatsız edecek bir durum olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER