Teknoloji

Tim Cook’un söylediğine göre Apple Pay şimdiden temassız ödeme pazarının lideri oldu

apple-pay-090914

Apple Pay’in ABD’de faaliyete geçmesinin üzerinden bir haftadan biraz daha fazla zaman geçti, ancak görünen o ki, lansman başarılı oldu. WSJD Live etkinliğinde konuşan Apple CEO’su Tim Cook da, Apple’ın temassız ödeme sistemleri pazarında şimdiden liderliğe yükseldiğini ve sektördeki diğer oyuncuların toplamından daha fazla paya sahip olduğunu kaydetti.

Sadece 72 saat içinde bir milyon kredi kartının etkinleştirildiğini söyleyen Cook, bundan sonraki dönemde de etkinleştirilen kredi kartı sayesinde önemli bir artışın görüldüğünü tahmin ettiklerini kaydetti. Ayrıca müşterilerden gelen tepkilerin de olumlu olduğunu ekledi, müşterilerden konuyla ilgili tebrik ve beğeni ileten e-posta iletilerinin sel gibi aktığının kaydetti.

Tim Cook da konuşma sırasında Apple Pay’i kullandığını kaydetti ve doğrusu bu pek sürpriz olmadı. Whole Foods adlı bir dükkandan yaptığı alışverişi Apple Pay ile ödediğini söyledi.

ABD’de yaygın bir mağaza ağına sahip olan CVS ve diğer birkaç önemli satıcı henüz Apple Pay’i desteklemiyor. Ancak Cook onların da zamanla sisteme dahil olacağına inanıyor. Apple Pay’in uçuşa geçtiği zamanda sisteme henüz dahil olmamış satıcıların da onu desteklemeye başlayacaklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER