Teknoloji

Tim Cook’tan Apple çalışanlarına Steve Jobs’u anma mesajı

Bugün Apple kurucusu ve eski CEO’su Steve Jobs’un ölümünün ikinci yıl dönümü.

steve-jobs-1955-2011

Uzun zamandır savaştığı pankreas kanserine yenik düşen ve 56 yaşında hayata veda eden Steve Jobs’u için Apple resmi bir anma programı açıklamadı, ancak 9to5Mac sitesi CEO Tim Cook’un Apple çalışanlarına Steve Jobs’u anmak adına bir mesaj gönderdi:

Ekip-

Yarın Steve’in ölümünün ikinci yıldönümü. Umarım herkes O’nun bizim ve tüm dünya için ne anlam ifade ettiğini derinlemesine düşünecektir. Steve mükemmel bir insandı ve dünyayı daha iyi bir yer hâline getirdi. Sık sık O’nu düşünüyorum ve anılarda arkadaşlığı, vizyonu ve liderliğine dair muazzam gücü buluyorum. Arkasında sadece kendisinin inşa edebileceği bir şirket bıraktı ve ruhu ömür boyu Apple’ın temeli olacak. O’nun çok sevdiği işe kendimizi adayarak O’nun anısını onurlandırmaya devam edeceğiz. O’nun anısına bundan daha büyük bir hürmet gösterilemez. Biliyorum ki, hepinizle gurur duyardı.

En iyi dileklerimle,

Tim

Tim Cook benzer mesajı geçen yıl Apple’ın ana sayfasında paylaşmıştı ve mesaj Apple’ın kurucusunun en unutulmaz görüntülerinden oluşan bir videoyla birlikte sunulmuştu.

Steve Jobs’un ardından Apple’ın eski Apple olmadığı yönünde tartışmalar hâla yapılıyor. Şirketin borsada işlem gören hisseleri dalgalı bir seyir izliyor; 2012’deki en yüksek değerin altında olsa da, yine de 500 dolar seviyesinin biraz altında dolaşmaya devam ediyor. Ayrıca her ne kadar yenilikçi, heyecan verici bulunmasa da, iPhone satışlarında rekorlar kırılmaya devam ediliyor. Anlayacağınız, Steve Jobs sonrasında Apple eski çizgisini koruyor gibi görünüyor; ancak her ne kadar Apple Steve Jobs’un ruhunun yaşadığını söylese de, Steve Jobs’un ardından işlerin eskisi gibi devam edip etmeyeceği hususunda kesin yargıya varmak için erken.

Yazıyı hazırladığımız sırada Apple’ın web sitesini kontrol ettiğimizde Steve Jobs’u anmaya yönelik herhangi bir içeriğe rastlamadık. Ancak ilerleyen saatlerde böyle bir içeriğe rastlarsak, ona da bu haber içinde yer vereceğiz.

İlgili >>9to5Mac

İLGİLİ HABERLER