Teknoloji

Tim Cook’a göre üst sınıf akıllı telefon pazarı doygunluk noktasına ulaşmadı

2013 mali yılının üçüncü çeyreğine ait sonuçları açıklayan Apple, her zaman olduğu gibi gerçekleştirdiği telekonferans görüşmesiyle sonuçları sıcağı sıcağına değerlendirdi. Görüşmede konuşan Apple CEO’su Tim Cook, kendisine yöneltilen bir soru üzerine üst sınıf akıllı telefon pazarının henüz doygunluk noktasına ulaşmadığını dile getirdi.

iphone-5-inceleme-00027

iPhone satışlarının büyük oranda arttığı bir çeyreği geride bırakan Apple’ın yöneticilerinin telekonferans görüşmesindeki soru – cevap seansı esnasındaki iyimser tavrı dikkat çekti. CEO Tim Cook Apple’ın büyümesi için temel katalizörün daima yeni ürün ve servisler olduğunun altını çizerken; satışları artırma konusunda dağıtım, operatör ortaklıkları, çevrim içi mağaza ve dolaylı kanal gibi fırsatlara sahip olduklarına dikkat çekti.

iPhone’un içinde bulunduğu pazarın sağlıklı gördüğünü söyleyen Cook, pazarda çok fazla cihaz olmasının yeni cihazların önünü kesmeyeceğini belirtti. Apple CEO’su üst sınıf akıllı telefon pazarının doygunluk noktasına ulaştığı iddialarına katılmadığını sözlerine ekledi.

Cook’un bu sözleri son dönemde etrafta dolaşan uygun fiyatlı iPhone’un gerçekte şirketin planları içinde yer almadığı ihtimalini akıllara getirdi. Uygun fiyatlı iPhone’un varlığına ilişkin bir soru Cook’a doğrudan yöneltilmezken, CEO Apple’ı sağlam ve muhteşem cihazlar üretmeyi amaçlayan bir şirket olarak tanımlamayı sürdürdü. Mükemmel ürünlere odaklanmaları durumunda finansal performansında beraberinde geleceğini söyleyen Cook, bu ikisini ayırmanın pek mümkün olmadığını dile getirdi. Cook en önemli noktanın kullanıcıların ürünleri sevmesi olduğunun altını çizdi ve bu amaçla yola çıkılmadığı takdirde ortaya insanların istemediği ürünlerin çıkacağını ifade etti.

İlgili >> Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER