Teknoloji

Tim Cook Retina ekranlı iPad mini için başlangıçta stok sıkıntısı yaşanacağını işaret etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple CEO’su Tim Cook geçen hafta tanıtılan Retina ekranlı iPad mini için neden net bir piyasaya çıkış tarihi vermedikleri konusuna açıklık getirdi.

ipad-mini-retina-gallery1-20132013 dördüncü mali çeyrek finans raporu sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlenen telekonferans oturumunda konuşan Tim Cook, Retina iPad mini’nin kasım ayının sonlarına doğru piyasaya çıkacağını kaydetti. Buna ek olarak Retina ekranlı iPad mini’nin üç aylık dönem için yeterli olup olmayacağı konusunda belirsizlikler olduğunu dile getirdi.

Bu durum Apple’ın elinde alışverişin iyice yoğunlaştığı Noel döneminde yeteri kadar Retina ekranlı iPad mini arzının gerçekleşmeyebileceğini gösteriyor. Sonuç olarak yeni nesil iPad mini satın almak isteyenler ürün bulmakta zorlanacak, Apple’ın satışları da istenen seviyede olmayacak.

Retina iPad mini Apple’ın 22 Ekimde düzenlediği iPad etkinliğinde tanıtılmıştı. 9.7 inç’lik iPad Air ile aynı donanım bileşenlerini barındıran bu tablet aynı çözünürlüğü daha küçük boyutlu, 7.9 inç’lik bir ekranda sunacak.

Ürün arzında sıkıntılar Apple için yeni bir durum değil. Son olarak altın renkli iPhone 5s’in piyasaya arzında da sıkıntılar yaşanmış, ilk birkaç hafta için yurt dışında bu ürünü bulmak zor olmuştu.

Bu arada Tim Cook önümüzdeki Noel dönemine iPad’in damga vuracağını dile getirdi.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER