Teknoloji

Tim Cook iş yerinde ayrımcılığı önlemeyi hedefleyen yasa tasarısına destek verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple CEO’su Tim Cook The Wall Street Journal gazetesinin fikir sayfasına yazdığı bir yazıyla iş yerlerinde cinsel eğilim veya cinsiyete göre ayırım yapmayı önlemeyi hedefleyen yasa tasarısına desteğini gösterdi. Apple’da insanlara kapıda iç kimliklerinin kontrol edilmediği hissini aşılamayı istediklerini söyleyen Cook, tüm çalışanları için ırk, cinsiyet, milliyet veya cinsel eğilimlerden bağımsız olarak güvenli ve sıcak bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçladıklarının altını çizdi.

apple-ceo-tim-cook-170513

Cook ayrımcılığı önlemek için oluşturulan politikaların sadece insan onuru ve haklarıyla alakalı olmadığını, aynı zamanda işlerin itici gücü olan yaratıcılık için de muhteşem olduğunu dile getirdi. Tim Cook’a göre, Apple insanların kim oldukları için değer gördüklerinde, konfor ve güven içinde olduklarını hissettikleri zaman hayatlarının en iyi işlerini ortaya koyduklarının farkına varmış durumda.

Apple CEO’suna göre, şirketin ayrımcılığı önlemek için kendi içinde oluşturduğu politika çalışanlarına federal yasaların sunduğundan daha fazla koruma sağlıyor. Ayrımcılık önleyici yasanın geçmesi için çağrıda bulunan Cook, eşitlik ve çeşitliliği öne çıkaran korumaların insanların cinsel eğilimlerine göre sağlanmaması gerektiğini belirtti ve insanların uzun bir süre boyunca iş yerlerinde kimliklerini saklamak zorunda kaldıklarını hatırlattı.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER