Teknoloji

Tim Cook: Google kendini Motorola’ya adamamıştı

tim cook apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

The Wall Street Journal’a konuşan Apple CEO’su Tim Cook, Google’ın Motorola’yı Çinli Lenovo’ya satmasını değerlendirdi. Satıştan dolayı şaşırmadığını belirten Cook, anlaşmayı ”mantıklı bir işlem” olarak tanımladı. Pek çok kişi gibi, Motorola’nın Google adına mali bir felakete dönüşmesini yeterli bir gerekçe olarak gösteren Apple CEO’su farklı bir noktaya daha dikkat çekti. Cook Google’ın şirket olarak kendini Motorola’ya adamadığını dile getirdi.

apple-ceo-tim-cook-100913

Donanım, yazılım, servis üretmenin ve bütün bunları birbirine bağlamanın çok zor olduğunu söyleyen Cook, Apple’ın bu zorluğun üstesinden gelmesinin şirketi özel kılan şeylerden biri olduğunun altını çizdi. Cook işin zorluğundan dolayı Google’ın kararına şaşırmadığını belirtti. Bu noktada akıllara Google’ın Nexus serisi Android ürünleri ve Chromebook Pixel ile cihaz kısmında varlığını sürdürdüğü akıllara gelse de, Cook rakibinin bu yöndeki mevcut çalışmalarını her zamanki gibi eleştirmeyi ihmal etmedi. Google’ın Android tabletlerinde sunduğu deneyimin berbat olduğunu ifade eden Apple CEO’su, Android tabletlerdeki uygulamaları ”uzatılmış akıllı telefon uygulamaları” olarak tanımladı.

Google’ın Nest’i satın almasını da değerlendiren Cook, büyük şirketleri satın alma konusunda gönülsüz olmadıklarını, ancak uygun bir şirket bulmanın ciddi bir zorluk olduğunu belirtti. Apple CEO’su uzun vadede şirketin yararına olacak bir satın alma işlemi için milyarlar harcamaktan çekinmeyeceklerinin altını çizdi.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER