Manşetler

Tim Cook: Artırılmış gerçeklik, tıpkı iPhone gibi, “büyük” olabilir

Tim Cook: Sanal gerçeklik niş bir alan değil, ilginç uygulamalar var
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tim cookApple’ın mobil ortamda artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamalarına yönelik ilgisi bir sır değil. Şirketin CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz yılın ocak ayında sanal gerçekliğin geleceğine dair konuşmuş ve teknolojiyi “havalı ve ilginç” olarak nitelemişti. Apple’ın bir sanal gerçeklik başlığı geliştirme amacıyla özel bir ekip kurduğuna dair haberler de aynı dönemde gündeme gelmişti.

Apple’ın sanal gerçeklik projesi şu an için spekülasyon olmanın ötesine geçmiş değil. Mattel’in iPhone uyumlu sanal gerçeklik başlığının geçtiğimiz hafta itibarıyla Apple’ın çevrim içi mağazasında satılmaya başlaması, şirketin bu alandaki ısınma turu olarak nitelenmişti. Ancak şirket bu turu kısa tuttu ve Mattel’in sanal gerçeklik başlığını mağazasından kaldırdı.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken Apple CEO’su Tim Cook, artırılmış ve sanal gerçeklik konusundaki fikirlerini bir kez daha beyan etti. Özellikle artırılmış gerçeklik konusunda heyecanlı görünen Cook, söz konusu teknolojinin iPhone gibi “büyük bir şey” olabileceğini belirtti.

The Independent gazetesine konuşan Apple CEO’su, artırılmış gerçeklik ve teknolojinin akıllı telefonlardaki uygulamasına dair fikirlerini paylaştı. Artırılmış gerçekliğin de, akıllı telefonlar gibi, herkese uygun bir teknoloji olduğunu söyleyen Cook, bu teknolojinin getirdikleriyle pek çok kişinin hayatının iyileşebileceğini ifade etti. Apple CEO’su, artırılmış teknolojinin eğlence konusundaki potansiyeline de dikkat çekti.

Cook, artırılmış gerçekliği tıpkı iPhone’un içindeki işlemci gibi bir teknoloji olarak gördüğünü dile getirdi. Apple CEO’su, artırılmış gerçekliğin ana akıma hazır hâle gelmesinden önce bazı yönlerinin keşfedilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tim Cook artırılmış gerçekliği sanal gerçekliğe tercih ediyor

Apple CEO’su Cook, artırılmış gerçekliğin sanal gerçekliğe kıyasla daha kullanışlı olduğunu da bir kez daha dile getirdi. Cook, artırılmış gerçeklikte insanların dünyadan soyutlanmadığını ve bunun önemli bir özellik olduğunu ifade etti.

İLGİLİ HABERLER