Teknoloji

Tim Cook: Kurumsal teknoloji Apple için bir hobiden ibaret değil

tim cook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ceo-tim-cook-240414

Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin donanım ve yazılımlarını işyerlerine yerleştirmek ve Microsoft gibi bir zamanlar rakibi olan şirketlerle işbirliği yapma konusunda ciddi olduğunu belirtti. San Francisco’da düzenlenen BoxWorks konferansında Box CEO’su Aaron Levie ile konuşan Tim Cook, şirketinin ortalama kullanıcılara olduğu kadar kurumsal alana hizmet etme isteğini ön plana çıkardı.

Tim Cook, kurumsal ürün ve servislerin 30 Haziranda sona eren 12 aylık dönem itibarıyla şirkete 25 milyar dolarlık satış imkanı sağladığını belirtti ve bunun Apple için bir hobi olmadığının altını çizdi. Kurumsal ve bireysel donanım arasında farkın kalmadığını söyleyen Apple CEO’su, insanların telefon almak istediklerinde ”kurumsal bir telefon istiyorum” demediklerini belirtti.

Apple, artık profesyonellere ofis bilgisayarlarını kullanmadıkları zamanlarda iPhone ve iPad’leri üzerinden hizmet götürmeyi amaçlıyor. Tim Cook, günümüzde en başarılı şirketlerin en mobil şirketler olduğunu belirtti ve mobilden büyük ölçüde faydalanmak adına her şeyin yeniden düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Apple, son zamanlarda iOS’i ortaklıklar eşliğinde kurumsal alana taşıma konusunda önemli adımlar atıyor. Bu doğrultuda güçlerini IBM ile birleştiren Apple, belirli endüstrilere yönelik mobil uygulamalar geliştirmişti. Kodlamasını IBM’in yaptığı uygulamaların tasarımı ve kullanım kolaylığı konusunda devreye Apple giriyor.

Tim Cook, BoxWorks konferansında şirketinin kurumsal uygulamalar için işbirliği yapmasının önemini savundu. Apple’ın kurumsal yazılım konusunda derin bilgiye sahip olmadığını kabul eden CEO, muhteşem insanlara muhteşem araçlar sunmak için muhteşem iş ortaklarına ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Tim Cook, Apple ürünlerini kurumsal anlamda güçlendirecek tüm işbirliklerine açık olduklarını da dile getirdi.

Microsoft ile Apple arasındaki temasa değinen Apple CEO’su, Microsoft ile rekabete devam edeceklerini; ancak iki şirketin rekabet ettiklerinden daha çok alanda işbirliği yapabileceğini belirtti. Microsoft ile işbirliği yapmanın müşterileri için muhteşem olduğunu söyleyen Cook, bu nedenle işbirliğini hayata geçirdiklerini ifade etti ve kendisinin kin tutmaya inanmadığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER