Teknoloji

Tidal Drake konserini canlı yayınlanamamasından Apple’ı sorumlu tuttu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tidal-drake-apple-310815

Rap yıldızı Lil Wayne’in geçtiğimiz haftasonu ABD’nin New Orleans şehrinde gerçekleştirdiği Lil Weezyana Fest, Jay-Z’nin sahibi olduğu Tidal tarafından canlı yayınlandı. Ancak sahneye Drake çıktığında yayın durdu ve ekranları Tidal’dan gelen bir mesaj kapladı. Söz konusu mesajda “Apple sanatsal beceriye müdahale ediyor ve bu sanatçının konserinin yayınlanmasına izin vermiyor. Büyük Birader’in rahatısızlığı için özür dileriz.” ifadesi yer aldı.

Söz konusu mesaj, Apple’ın Drake ile olan özel anlaşmasından doğan haklarını koruma konusunda fazlasıyla hassas olduğunu ortaya koyuyor. Gelirinin bir kısmı halen Katrina Kasırgası’nın etkilerinden zarar görenlere bağışlanacak olan bir konserin yayınının engellenmesi, kulağa biraz fazla katı bir hamle gibi geliyor. Page Six’in haberine göre; Apple, Tidal’a Drake konserinin yayınlanması durumunda 20 milyon dolara kadar tazminat ödeyebileceğini belirten yasal belgeler gönderdi.

Ancak işin gelişiminin başka doğrultuda olduğunu belirten kaynaklar da yok değil. Buzzfeed News’in haberine göre, Drake konserinin yayınlanmamasıyla Apple’ın bir ilgisi yok. Haberde Apple’ın Tidal’ı tehdit etmediği belirtilirken, şirketin etkinlikten dahi haberdar olmadığının altı çizildi. Drake’in menajeri, konserin yayınlanmamasının tamamen kendi kararı olduğunu dile getirdi. Sanatçının menajeri, Tidal’ın durumdan halkla ilişkiler çalışması yapma amacıyla faydalandığını iddia etti.

Drake’in menajerinin açıklamalarına rağmen, Tidal’ın tutumunda herhangi bir değişiklik görülmüyor. Şirket, konserin engellenme sürecine ilişkin yazışmaların varlığına dikkat çekti ve sürecin Apple tarafından yürütüldüğü iddiasını savundu.

İLGİLİ HABERLER