Teknoloji

Threshold kod adlı Windows 9 Build 2014 etkinliğinde gösterilebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 9’u tahmin edilenden daha önce çıkarabilir. Threshold kod adıyla bilinen sürüm Başlat menüsünü ve Metro tarzındaki uygulamaların masaüstünde de çalışmasına izin vermekten çok daha fazlası olabilir. Microsoft bu yeni versiyonun Windows 8’den tamamen ayrı bir işletim sistemi olmasını planlıyor.

windows-9-140114

Windows 8 ve Windows 8.1 şu anda toplamda 25 milyon PC’de çalışıyor. Bunun Microsoft için parlak bir rakam olup olmadığı tartışmaya açık. Yazılım şirketi Threshold güncellemesiyle birlikte yepyeni bir sayfa açabilir, Windows 9 da bu yeni başlangıcı simgelemek için isabetli bir adım olabilir.

Kaynaklar Windows 9’un nisan ayında düzenlenecek Build 2014 etkinliğinde tanıtılacağını söylüyor. Ancak söz konusu etkinlikte tanıtılacağı sürümün daha o tarihte inşasının başlamamış olacağı da iddia edilenler arasında. Microsoft’un yeni sürümün geliştirme çalışmalarını mayıs ayı itibariyle başlatması tahmin ediliyor.

Windows 9 ile birlikte yepyeni bir başlangıç arayüzü deneyimi kullanıcıları bekliyor gibi görünüyor. Windows 8 ile birlikte modern kullanıcı arayüzünü biraz daha ön plana çıkarıp geleneksel masaüstü modunu geride bırakan Microsoft, Windows 9 ile birlikte yeniden masaüstüne dönüş yapacak gibi görünüyor.

Modern kullanıcı arayüzlü, tam ekranda çalışan Windows 8 uygulamalarının bir pencere içinde masaüstünde de çalışabilecek olması ve Windows 8 ile birlikte kaldırılan Başlat menüsünün geri dönüşü Windows 9’un başlıca özelliklri arasında yer alacak.

Windows 9’un final sürümünün Nisan 2015’te yayınlanması bekleniyor.

İlgili >> WinSuperSite

[Görsel – Digital Trends]

İLGİLİ HABERLER