Eğlence

Thom Yorke albümlerini Spotify ve Rdio’dan çekti

Dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead’in vokalisti Thom Yorke, dijital medya konusundaki fikirlerini dile getirmekten çekinmeyen bir yapıya sahip olmasıyla da biliniyor. Bu servislere yönelik eleştirilerini bir adım öteye taşıyan Yorke, dahil olduğu tüm yan projeleri müzik akış servislerinden çekti. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre Yorke ve Radiohead albümlerinin prodüktörü Nigel Godrich, Twitter’dan yaptıkları açıklamayla Yorke’un solo albümü The Eraser’ı, Red Hot Chili Peppers’tan Flea’nın da dahil olduğu ortak projeleri Atoms for Peace’in ve Godrich’in grubu Ultraista’nın ilk albümlerini Spotify ve türevlerinden çektiklerini duyurdular.

thom-yorke-150715

Godrich bu kararı ”küçük ve anlamsız bir isyan” olarak tanımlarken, akış servislerinin müzik endüstrisi için kötü haber olduğunu ve bu servislerin yeni çıkış yapan müzisyenlere yeterince ödeme yapmadığını dile getirdi. Yorke da aynı frekanstaki endişelerini açığa vururken, akış servislerinde keşfedilen yeni yeteneklere ödeme yapılmadığı konusunda müzik severleri uyardı.

Müzik akış servislerinin kârlılığı konusundaki tartışmalar uzun süredir devam ediyor. Akış servisleri daha önce plak şirketlerini sanatçılara yeteri kadar ödeme yapmamakla suçlasa da, Godrich’e göre sorun bundan daha büyük düzeyde. Müzik endüstrisinin arka kapıdan girilerek ele geçirildiğini söyleyen Godrich, eğer şartlar adil hale getirilmezse yeni sanatçı ve prodüktörlerin bu durumdan zararlı çıkacağını belirtti.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER