Eğlence

Apple “The Watch List” olarak anılan yeni Apple TV uygulamasını bu akşam duyurabilir

tvos uygulamaları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

the watch list apple tvApple, bu akşam “Hello Again” (Yeniden Merhaba) adını taşıyan bir etkinlik düzenleyecek. Söz konusu etkinliğin yıldızının yeni Mac modelleri olması bekleniyor. Ancak şirketin yeni bir Apple TV uygulamasını da etkinlikte görücüye çıkaracağına dair söylentiler de etrafta dolaşıyor.

Etkinlikle ilgili haberlerde OLED dokunmatik panele sahip olacağı söylenen yeni MacBook Pro ön plana çıkıyor. Ancak USA Today gazetesinde yayınlanan bir habere göre, şirket Apple TV kullanıcılarına yeni TV programlarını keşfetmelerinde yardımcı olacak bir uygulamayı da duyuracak. Söz konusu uygulama “The Watch List” (İzleme Listesi) adıyla anılıyor. Uygulamanın kullanıcılara Apple TV üzerinden izledikleri programlardan hareketle yeni programlar önereceği konuşuluyor.

Örneğin, Netflix’e abone olanlar House of Cards izlemeleri yönünde bir öneriyle karşılaşabilecek. Farklı uygulama ve servislerden gelen içerikleri bir araya toplayacak olan The Watch List, tüm önerileri aynı şemsiyenin altına sunacak. Uygulamanın başka bir isimle resmiyet kazanması da ihtimaller dahilinde yer alıyor. Ancak bu ismin ne olacağı konusunda henüz ortada bir ipucu bulunmuyor.

The Watch List sadece kullanıcılara yönelik bir uygulama olmayabilir

İzleyiciler, Apple’ın yeni uygulamasının yegane odak noktası olmayabilir. Yayıncılar için de The Watch List yeni programlarını tanıtacak bir mecra işlevi görebilir. Apple’ın TV kanallarını mutlu etmek için attığı bu adımların şirkete çevrim içi TV servisi için yapacağı görüşmelerde fayda sağlayıp sağlamayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER