Teknoloji

Texas Instruments OMAP platformunu bırakmıyor, OMAP 5 yongasetler yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Texas Instruments akıllı telefon ve tabletlere olan ilgisini azaltıp OMAP yongasetini kablosuz iletişim cihazlarının dışındaki platformlara taşıma planını açıklamıştı. Bu haber çoğu yayın organına TI’nin akıllı telefon ve tablet işinden tamamen çıktığı şeklinde yansımıştı. Ancak dün GSMArena sitesiyle iletişim kuran bir TI medya ilişkileri yöneticisi şirketin yeni dönemdeki durumuna açıklık getirdi.

Texas Instruments gerçekten de OMAP ürünlerinin erişim alanını genişletecek; otomotiv, endüstriyel uygulamalar, kurumsal iletişim, robot bilimi ve görsel uygulamalar gibi alanlara da OMAP işlemcilerini taşıyacak. Ayrıca şirket OMAP yongasetlerini geliştirme çalışmalarını sürdürecek, Cortex A15 çekirdeği barındıran beşinci nesil OMAP’in örnekleme çalışmaları başlamış, bu yongasetleri barındıran ilk ürünler de 2013’ün başlarında gelecek.

Buradan anladığımız önümüdeki dönemde TI OMAP 5 işlemcili akıllı telefon ve tabletler görme fırsatı bulacağız. Ancak Qualcomm ve NVIDIA’nın büyük pazar payları elde ettiği, büyük üreticileri kendilerine bağladıkları bir ortamda TI nasıl fırsat elde edecek, burası bilinmezliğini koruyor. Bununla birlikte Amazon ve Barnes & Noble gibi şirketlerin tabletlerinde OMAP 4 işlemciler yer alıyor, belki onların bir sonraki iterasyonlarında da OMAP 5’i görmemiz mümkün olabilir.

Texas Instruments’ın OMAP platformunun yeni alanlarda ne kadar başarılı olacağını da önümüzdeki dönemde görme fırsatı bulacağız. Şirketin girmeye çalıştığı alanlarda rekabet nispeten daha az, bu nedenle başarılı olma şansı nispeten daha yüksek.

İlgili >> GSMArena

İLGİLİ HABERLER