Ulaşım

Tesla Panasonic desteği ile Model 3 talebini karşılayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla panasonicTesla Model 3 için gelen yoğun talebi karşılamak adına nakit rezervini artırma yoluna gitmiş olsa da, bu yükün altından tek başına kalkması pek kolay gözükmüyor. Bu noktada devreye giren destek kuvvetlerden birisi ise Panasonic oluyor. Japon şirket, Tesla’nın elektrikli otomobilleri için batarya üretimi gerçekleştireceği “Gigafactory” isimli tesisine 1.6 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Panasonic’ten yapılan açıklamada, Tesla’nın hızlandırılmış üretim hedeflerini gerçekleştirmesi için yatırımın hızlandırılması gerektiği takdirde de elden gelenin en iyisinin yapılacağı belirtildi. Tesla önce 2020 için belirlediği yılda 500 bin otomobil üretme hedefini 2018’e çekmişti. Panasonic Tesla’ya yaptığı yatırımdan iyi bir geri dönüş almayı hedeflese de, şirketin planlarında bir tıkanmaya yol açmayı istemediğini de belirtiyor.

Panasonic’in yatırım konusunda elini cebine atmaya bu kadar hevesli olmasına pek de şaşırmamak gerekiyor. Teknoloji devinin yoğun talep gören Model 3’ün satışlarından kendi payını alma isteği akıllara gelen ilk gerekçe oluyor. Ancak bu yatırımın esas nedeni olarak Panasonic’in kendisini pek fazla kâr getirmeyen ve başarısı pazar dinamiklerine bağlı olan tüketici elektroniği alanından uzaklaştırma isteği görülebilir.

Odak noktasını otomotiv sektörüne kaydırmak Panasonic’e aradığı kârlılık ve dengeyi sağlayabilir. Tesla Panasonic için bir tür kumar olsa da, Model 3 satışlarının ön sipariş dönemindeki ivmeyi koruması durumunda Japon şirketinin aradığını bulması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER