Ulaşım

Tesla Model 3 31 Martta tanıtılacak

tesla model 3

Tesla Model 3 olarak anılan yeni nesil elektrikli otomobilini 31 Martta tanıtacağını açıkladı. Tesla’nın ana akıma giriş için geliştirdiği ilk otomobil olarak nitelenen Model 3, geniş ölçekli olarak üretilecek ve fiyatıyla daha geniş bir kullanıcı kitlesine hesap edilecek.

Otomobilin üretiminin 2017 itibarıyla başlaması planlanıyor. Dolayısıyla tanıtım etkinliğinde Model 3’ün ne kadarlık kısmının gözler önüne serileceği şu an için belirsizliğini koruyor. Şirketin Twitter üzerinden paylaştığı görsele bakıldığında, etkinlikte en azından bir prototipin sahnede gösterilmesi muhtemel gözüküyor.

Tesla, bugüne kadar sektör için oldukça az olarak nitelenebilecek sayıdaki aracı, yüksek fiyatlar karşılığında satmıştı. Model 3’te Tesla’nın Gigafactory adını taşıyan tesisinde üretilen lityum iyon piller kullanılacak. Nevada’da inşaatı devam eden Gigafactory’nin 2020 itibarıyla tam kapasiteye geçmesi planlanıyor.

Tesla, bugüne kadar piyasaya sürdüğü otomobillerine biçtiği fiyatlarla genellikle üst segmenti hedeflemişti. Ancak Model 3 ile birlikte işlerin farklı bir seyir içine girmesi ve Tesla’nın otomotiv pazarında ana akım oyuncular arasına katılması öngörülüyor. Ana akım elektrikli otomobil pazarında Tesla’yı Chevrolet ve Toyota gibi rakipler bekliyor.

Model 3’ün fiyat etiketinde 35 bin dolar yazması bekleniyor. Bu da, otomobilin elektrikli araç piyasasındaki Chevrolet Bolt gibi rakipleriyle rekabet edebileceği anlamına geliyor. Otomobilin tam dolu bir bataryayla 320 kilometre yol katetmesi bekleniyor. Tesla Model 3, 31 Martta şirketin Kaliforniya eyaletinde bulunan Hawthorne fabrikasında gerçekleştirilecek etkinlikte resmen tanıtılacak.

İLGİLİ HABERLER