Ulaşım

Tesla Grohman Engineering isimli Alman şirketini satın aldı

tesla yapay zekâ

tesla grohman engineeeringTesla Grohman Engineering adını taşıyan Alman şirketini satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Grohman Engineering, üretim otomasyonu konusunda uzmanlaşmış olmasıyla tanınıyor. Şirketin kurucusu Klaus Grohman’ın Tesla’ya katılacağı ve Tesla İleri Otomasyon Almanya adını taşıyacak yeni bir birimi yöneteceği belirtildi.

Grohman’ın hali hazırda 700 çalışanı bulunuyor. Tesla bu rakamın üstüne 1000 teknisyen ve mühendis daha eklemeyi planlıyor. Elektrikli otomobil üreticisi, önümüzdeki iki yıl içinde Kaliforniya’nın Fremont şehrinde bulunan fabrikasındaki elektrikli otomobil üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. 2016 için 80 bin otomobil üretmeyi hedefleyen Tesla, 2018’de ise 500 bin otomobil üretmeyi amaçlıyor. Uygun fiyatlı elektrikli otomobil Model 3’ün üretiminin 2016 sona ermeden başlaması bekleniyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, Grohman Engineering’in satın alınmasını “şirket tarihindeki ilk önemli satın alma anlaşması” olarak değerlendirdi. Otomasyonun Tesla’nın geleceğinin çok önemli bir parçası olduğunu söyleyen Musk, hacim arttıkça otomasyonun makinenin kendisinden daha önemli hâle geldiğine dikkat çekti. En üst sınıf mühendislik yeteneğine ihtiyaç duyduklarını belirten Tesla CEO’su, ilk seçimlerinin Grohman olduğunu dile getirdi.

Tesla Grohman Engineering ile çalışmaya daha önce başlamıştı

Tesla, bir yılı aşkın bir süredir Grohman Engineering ile ortak çalışmalar yürütüyordu. Satışın da iki tarafın daha yakın çalışma yönündeki ortak arzusu sonucunda ortaya çıktığı belirtildi. Tesla’nın Grohman için ne kadar ödediği şu an için bilinmezken sürecin 2017’nin başlarında tamamlanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER