Ulaşım

Tesla finans raporu rekor dolu çeyreğe ışık tutuyor

tesla yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla finans raporu2016’nın üçüncü çeyreğine ait Tesla finans raporu, elektrikli otomobil üreticisi için işlerin iyi gittiğini gösteriyor. Şirket, geride kalan çeyrekte üretilen araba sayısı, sevkiyatı gerçekleştirilen araba sayısı ve gelir gibi kalemlerde rekor kırmayı başardı. Elektrikli otomobil üreticisinin net kârı ise 21 milyon dolar olarak gerçekleşti. Tesla böylelikle son sekiz çeyrekten birini ilk kez kârla tamamlamış oldu. Beklentilerin üstünde gerçekleşen sonuçların ardından Tesla hisseleri yüzde 6.33 oranında değer kazandı ve 215.05 dolara yükseldi.

Tesla’dan yapılan açıklamada üçüncü çeyrekteki toplam gelirin 2.3 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket geride kalan üç aylık dönemde 24 bin 821 otomobilin sevkiyatını gerçekleştirdi. Tesla’nın ekim ayının ilk günlerinde paylaştığı öngörürde üçüncü çeyrekte sevkedilen toplam araç sayısının 24 bin 521 olacağı tahmin edilmişti. Şirket 16 bin 47 Model S ve 8 bin 774 Model X sevkiyatını tamamlarken, çeyreğin sonu itibarıyla 5 bin 65 aracın sahiplerine ulaşmak için yolda olduğu belirtildi.

Tesla finans raporu Elon Musk’ı fazlasıyla memnun etmişe benziyor

Yılın üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçları değerlendiren Tesla CEO’su Elon Musk, “Tesla tarihindeki en iyi anlardan birini yaşadığımızı düşünüyorum.” sözleriyle sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tesla yılın ikinci yarısında toplamda 50 bin otomobilin sevkiyatını tamamlamayı amaçlıyor. Yatırımlarına yoğun para harcamayı da sürdürmeyi planlayan şirket, Gigafactory ve Model 3 üretimi için kasasından yıl sonuna kadar toplam 1.8 milyar dolar harcayabileceğini belirtmişti. Şirketin 2016’nın ilk çeyreğinde bu paradan sadece 759 milyon dolar harcaması, yılın geri kalanında kasada yatırımlar için 1 milyar dolar olduğu anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER