EğlenceManşetler

Telefonica’dan MeeGo’ya büyük destek ve “internete bağlı TV” hedefi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel ve Nokia’nın geçtiğimiz Şubat ayında duyurduğu MeeGo genellikle üst sınıf akıllı telefonlara, tabletlere ve netbook’lara odaklanmış durumda, ancak Telefonica bu platform için diğer bir potansiyel hedefi bizlere hatırlatıyor, o da internete bağlı TV’ler…

İspanya’da faaliyet gösteren mobil, sabit internet ve kablo operatörü MeeGo’ya açıkça destek verdiğini bu hafta belli etti. Telefonica’nın 25 ülkede faaliyet gösterdiğini ve 250 milyon civarında abonesi olduğunu göz önünde bulundurursak bu oldukça önemli bir anlaşma sayılır. Telefonica, MeeGo için sunulacak içerik ve uygulamalara sundukları kablolu ve kablosuz servislerini kullanan akıllı telefon, netbook, tablet ve internete bağlı TV’lerden erişilebileceğini belirtiyor.

Henüz MeeGo işletim sistemiyle çalışan bir set üstü TV cihazı görmedik. Ancak Google’ın internete bağlı TV pazarına girişi bu pazarın farkedilmesine neden oldu ve burada kopacak olan fırtınanın belirtilerini şimdiden görebiliyoruz. MeeGo’yu bu alanda görmek sürpriz olmayacaktır.

İlgili – Telefonica

İLGİLİ HABERLER