Teknoloji

Teknosa Best Buy Türkiye mağazalarını satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İlk olarak 2009 yılında İzmir’de 4 bin 200 metrekarelik mağaza açan, ardından geçen yıl da Ankara’da 3 bin 400 metrekarelik ikinci bir mağaza açan Best Buy geçen şubat ayında sürpriz bir kararla Türkiye’den çekilme kararı almıştı. Best Buy’ın Türkiye’deki bu mağazalarını kimin alacağı sorusu nihayet cevabını buldu.

Teknosa, Best Buy’ın Ankara ve İzmir’deki iki mağazasını devralacağını duyurdu. Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane satın alma süreciyle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

”Mevcut rekabet ortamı dolayısıyla sektörde konsolidasyon yaşanması kaçınılmaz. Biz de bu noktadan hareketle elektronik perakende sektörünün lideri olarak, satın almalara açık olduğumuzu her fırsatta dile getiriyorduk. Best Buy’ın şubat ayında açıkladığı Türkiye pazarından çekilme kararı sonrasında satın alma ile ilgili karşılıklı görüşmelere başladık. Gelinen noktada anlaşma sağlandı ve Türkiye’deki Best Buy şirketini Teknosa bünyesine kattık. Yeni satın almalarda bundan sonra da aktif olacağız. 2011 yılında yeni açacağımız mağazalarla, satış alanlarımıza 20 bin metrekare daha ekleyerek liderliğimizi daha da ileriye taşımayı hedeflediğimizi açıklamıştık. Şu anda 70 ilde faaliyet gösteriyoruz. Amacımız yaygınlığımızı daha da artırarak Türkiye’nin her ilinde var olmak.”

Nane, eski Best Buy Türkiye çalışanlarını mağdur etmeyecek şekilde planlamalar yaptıklarının da altını çizdi.

İlgili – Haberturk

İLGİLİ HABERLER