Manşetler

Teknoloji dünyası büyük bir dehayı kaybetti, Steve Jobs yaşama veda etti

2004 yılında kansere yakalanan ve bunca yıl bu hastalıkla mücadele eden Steve Jobs ne yazık ki yaşam savaşını kaybetti. Tepe yöneticiliği görevini geçtiğimiz ağustos ayı sonunda Tim Cook’a bırakan efsane yönetici hayata veda etti. Teknoloji dünyasının büyük dehalarından birini kaybetmiş olmanını üzüntüsünü yaşıyoruz.

Apple Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “Steve’in parlaklığı, tutkusu ve enerjisi hayatımızı zenginleştiren ve iyileştiren sayısız yeniliğin kaynağı oldu. Dünya Steve’in sayesinde şüphesiz daha iyiye doğru gitti.” şeklinde ifadeler kullanıldı. Ayrıca “Eşi Laurene ve ailesine duyduğu sevginin farkındayız. Tüm dileklerimiz onlara ve onun mükemmel hediyeleriyle ulaşılmış olanlara.” şeklinde başsağlığı dileklerinde de bulunuldu.

Apple’ın CEO’su Tim Cook da Apple çalışanlarına aşağıdaki mesajı gönderdi:

Takım,

Sizinle paylaşacak çok üzücü bir haberim var. Steve bugün günün erken saatlerinde hayata veda etti.

Apple öngörülü ve yaratıcı bir deha kaybetti ve dünya da mükemmel bir insanı kaybetti. Steve’i yeterince tanıma ve onunla çalışma fırsatı bulan bizler değerli bir arkadaşımızı ve ilham verici bir akıl hocasını kaybettik. Steve arkasında sadece kendisinin inşa edebileceği bir şirket bıraktı ve ruhu ömür boyu Apple’ın temeli olacak.

Steve’in olağanüstü yaşamını anmak amacıyla Apple çalışanları için bir tören düzenleyeceğiz. Eğer düşüncelerinizi, anılarınızı ve başsağlığı dileklerinizi paylaşmak isterseniz [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Steve’in ölümüyle ilgili olarak hiç bir kelime üzüntümüzü ya da onunla çalışma fırsatı bulduğumuz için duyduğumuz şükranı yeteri kadar açıklayamaz. Onun anısına sevdiği işi yapmayı sürdürmeye kendimizi adayarak saygı göstereceğiz.

56 yaşında yaşama veda eden Steve Jobs 2004 yılından beri pankreas kanseriyle savaşıyordu. Bu süre zarfında iki kez zorunlu sağlık iznine ayrılıp geri dönen Steve Jobs son olarak bu yılın başında tekrar izne ayrılmış, ancak bu sefer geri dönüşünün zor, günlerinin sayılı olduğu iddia edilmişti. Geçtiğimiz haftalarda da Apple’ın tepe yöneticiliğini tamamen bıraktığı kamuoyuna duyurulmuştu. 70’lerin sonunda kurduğu, 1985’te ayrılmak zorunda kaldığı Apple’ın başına 90’ların ikinci yarısında, Apple batmak üzereyken geri dönmüş ve şirketi neredeyse sıfır noktasından dünyanın bir numaralı teknoloji şirketi konumuna yükseltmişti.

Steve Jobs’un 56 yıllık hayatının özetini burada bulabilirsiniz.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER