Manşetler

Teknoblog’dan Yılbaşı Hediye Rehberi: 2012

Yılbaşına sayılı günler kaldı, ancak siz hâla sevdiklerinize yeni yıl hediyesi almadınız. O hâlde Teknoblog olarak size yardımcı olalım ve farklı fiyat aralıklarında çeşitli hediye seçenekleri sunalım. Aşağıda bulacağınız hediye rehberinde 200 TL altı, 200-500 TL, 500-1000 TL, 1000-1500 TL ve 1500 TL üstü olmak üzere beş farklı kategori altında beşer farklı ürün seçeneği yer alıyor. Yani, toplamda yirmi beş farklı seçenek sunuyoruz. Bunlardan herhangi birini seçmek ise size kalmış.

Hediye seçiminize yardımcı olursak ve tavsiyemiz doğrultusunda seçtiğiniz ürün hediye ettiğiniz kişinin yüzünde bir tebessüm oluşturursa ne mutlu bize. Hediye tavsiyelerimizi görmek için sizi yazının devamına bekliyoruz.

200 TL altı

Greenlife 6036B Işıklı Küre 3″Plazma Işıklı USB Hub: Sahip olduğumuz elektronik cihaz sayısı arttıkça bilgisayarların sahip olduğu USB portları da yetmemeye başlıyor. İşte bu noktada USB Hub cihazları imdada yetişiyor. Greenlife 6036B ışıklı küre USB port sayısını arttırırken hoş bir dekorasyon eşyası olarak da işlev görüyor. Üzerinde 4 adet USB 2.0 portu barındıran bu plazma küre bilgisayarın USB çıkışından aldığı enerjiyle çalıştığı için de oldukça pratik bir kullanım sunuyor. Greenlife 6036B Işıklı Küre’yi 20-30 TL arasında fiyattan bulabilirsiniz.

Logitech VX Nano Laser Fare: Dizüstü bilgisayarını fare olmadan kullanamayanların hoşuna gidecek bir ürün seçeneği olan Logitech VX Nano Laser dünyanın en küçük USB alıcısıyla birlikte geliyor. 1000 dpi’lik okuma hassasiyetine sahip olan bu farenin pili 6 aya kadar dayanıyor, ayrıca üstünde yer alan pil seviye göstergesi sayesinde şarj durumunu görmek mümkün oluyor. PC ve Mac desteğine sahip olan bu farenin fiyatı 50-60 TL arasında değişiyor.

Sony NWZ-B162B 2GB USB MP3 Çalar: Yeni yılda sevdiklerinin müziği yanında taşımaları için Sony NWZ-B162B makul fiyatlı bir seçim. 2 GB’lık dahili belleğe sahip olan bu MP3 çalar yaklaşık 500 şarkı saklama kapasitesine sahip. Hızlı şarj özelliği sayesinde sadece 3 dakikalık şarj ile 90 dakika müzik dinleme imkânı sunuyor. Tam şarjda ise bu süre 16 saate kadar çıkıyor. USB bağlantısına sahip olan bu ürünün fiyatı 60-70 TL arasında değişiyor.

Canon Pixma MG2150 Çok Fonksiyonlu Yazıcı: Sevdiklerini işlevsel bir ürünle sevindirmek isteyenler için Canon’un çok fonksiyonlu yazıcısı hem isabetli hem de uygun bir seçim gibi görünüyor. Yazıcı, tarayıcı, fotokopi özelliklerini bir arada barındıran bu ürün fotoğraf basma yeteneğine de sahip. Full HD Video Baskı özelliği sayesinde de videolardaki en güzel anları yakalayıp onların baskısını alıyor. Canon Pixma MG2150’yi piyasada 65-105 TL arasında bir fiyattan bulmanız mümkün.

Sony MDR-RF810RK Ev Sinema Sistemi Kulaklığı: Evde film keyfini doyasıya yaşamak isteyen, ancak diğer ev sakinlerini veya komşuları gürültüyle rahatsız etmekten çekinenler için Sony’nin bu ev sinema sistemi kulaklığı ideal olacaktır. 100 metrelik kapsama alanına sahip olan bu kablosuz kulaklık şarj edilebilri ve alkalin pillerle uyumlu çalışıyor. Yüksek kaliteli ses için 40 mm ses ünitesi, güçlü bas sesler ve net tiz sesler için Neodymium mıknatıs barındıran Sony MDR-RF810RK kulaklık piyasada 150 TL civarında bir fiyattan satılıyor.

200-500 TL

Samsung PL-120 Dijital Fotoğraf Makinesi: Samsung’un dijital fotoğraf makinesi PL-120 ön yüzünde barındırdığı ikinci ekranla kendi fotoğrafını çekmeyi seven kişiler veya arkadaş grupları için uygun bir seçim sayılır. Arkasında 2.7 inç’lik ekran barındıran bu cihaz 14 megapiksele kadar fotoğraf çeken bir lensle objektifle birlikte geliyor. 720p video kaydı yapabilen ve SD, SDHC bellek kartlarını destekleyen bu cihaz Türkçe menüsüyle de kolaylıkla kontrol edilebilir. Samsung PL-120 dijital fotoğraf makinesini piyasada 200-250 TL arasında fiyattan bulabilirsiniz.

Seagate 1TB 5400RPM Expansion 2.5″ Taşınabilir Disk: Teknolojinin gelişimine bağlı olarak dosyaların boyutu da büyüyor ve saklamak için de daha fazla harici ortam gerekiyor. Çektiğimiz fotoğraflar veya videoları her yere rahat bir şekilde taşımak veya onları saklamak için taşıması kolay, pratik ve yeteri kadar alan sunan bir ortam aygıtına ihtiyaç var. Seagate’in ürünü bu kriterleri karşılayan bir ürün. 1 TB’lık 5400 RPM disk barındıran bu cihaz USB 2.0 teknolojisini destekliyor. Fiyatı 270-400 TL arasında değişiyor.

iPod nano 8 GB: Sevdiklerinin yeni yılda müzik dolu dakikalar geçirmesini isteyenler için Apple’ın iPod nano’su hem geniş bir depolama alanı hem de istenen yere rahatlıkla taşınabilme imkânı sunuyor. 1.5 inç’lik, 240 x 240 piksel çözünürlüklü ekrana sahip olan bu taşınabilir medya oynatıcısı sahip olduğu klips sayesinde kıyafete rahatlıkla tutturulabiliyor. 8 GB’lık kapasitesi 2000’e kadar şarkı veya 8 saate kadar video saklama yeteneğine sahip. Ayrıca FM radyosu da var. iPod nano 8 GB’ı 400-450 TL arasında fiyattan bulmak mümkün.

Nokia C2-01: Sevdiklerini bir cep telefonuyla sevindirmek isteyenler için Nokia C2-01 uygun ve makul bir çözüm sayılır. 3G destekli bu cep telefonu 2 inç’lik renkli ekrana sahip. Facebook ve diğer sosyal ağlara hızlı erişim sağlayan cihazda 3.2 megapiksellik kamera ve 16 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası barındırıyor. Ayrıca Ovi Mağaza üzerinden çeşitli uygulamaları da cihaza indirmek mümkün. Nokia C2-01’i piyasada 300-350TL arasında fiyattan bulmak mümkün.

Nintendo Wii Mario Kart Özel Paketi + Wii Sports Resort Motion Plus: Yeni yılda sevdiklerinin eğlenceli dakikalar geçirmesini isteyenler için Nintendo Wii makul fiyatlı bir seçim sayılır. Buna bir de Mario Kart oyununu ekleyince ortaya eğlenceli dakikalar çıkacak gibi görünüyor. İçinde beyaz renkli Nintendo Wii, Wii Remote Plus, Wii Nunchuk, Wii Wheel ve Wii Mario Kart oyunu barındıran bu paket 32 farklı pistte 12’den fazla karakter ile eğlenceli dakikalar vadediyor. Bu oyun paketini piyasada 450-500 TL arasında fiyattan bulabilirsiniz.

500 – 1000 TL

ASUS Eee PC 1015PX: Devir tabletlerin devri olabilir ancak netbook’ların da kendine has bir kullanıcı kitlesi olacaktır. Bu küçük, hafif ve rahat taşınabilir cihazlar uygun fiyatı ve günlük işleri yapmaya yetecek kapasiteleriyle ideal bir hediye olabilir. 1.66 GHz’lik Intel Atom N570 işlemci sahibi olan bu netbook 10.1 inç ekran, 320 GB sabit disk ve Windows 7 Starter gibi teknik özellikler barındırıyor. 1.48 kg’lık ağırlığıyla her yere rahatlıkla taşınabilen ASUS Eee PC 1015PX’i piyasada 675-750 TL arasında fiyattan bulmak mümkün.

Sony PlayStation 3 320 GB: Yeni yılda sevdiklerinin veya arkadaşlarının eğlenceli dakikalar geçirmesini isteyenler için bir oyun konsolu isabetli bir hediye tercihi olacaktır. Sony PlayStation 3 de bu alanda aklınıza gelebilecek ilk ürünlerden bir tanesi. 320 GB’lık sabit diske sahip olan bu ürünle birlikte bir adet de kablosuz oyun kumandası veriliyor. Sony PS3 320 GB’yi piyasada 800 TL civarında bir fiyattan bulmak mümkün. Yanına bir ya da birkaç tane oyun almak da size kalmış. Dilerseniz biraz daha fazla para verip özel oyun paketlerini de tercih edebilirsiniz.

Samsung Galaxy S WiFi 5.0: Sevdiklerine uygun fiyatlı bir Android deneyimi hediye etmek isteyenler için Samsung’un Android tabanlı Galaxy medya oynatıcısı iyi bir seçim olabilir. Daha önce incelediğimiz bu cihaz multimedya yetenekleriyle beğenimizi kazanmıştı. 5 inç’lik erkana sahip olan cihaz 2000 mAh’lik bir bataryay sahip. 1 GHz’lik işlemcisi sayesinde yeterli bir performans sunan Galaxy S WiFi 5.0’ın arkasında 3.2 megapiksellik, video kayıt yetenekli bir kamera bulunuyor. Android Market erişimi sayesinde binlerce uygulamayı bu cihaza indirebilirsiniz. Samsung Galaxy S WiFi 5.0’ı piyasada 600 TL civarında bir fiyattan bulabilirsiniz.

Nikon Coolpix P300: Yeni yılda sevdiklerinin güzel anları ölümsüzleştirmesini isteyenler için Nikon Coolpix P300 iyi bir seçim olabilir. 12.2 megapiksellik arkadan aydınlatmalı CMOS görüntü sensörü ve f/1.8 lense sahip olan bu makinede 3 inç’lik Clear Color ekran, 8 fps’lik yüksek hızlı sürekli çekim, 360 ve 180 derece kolay panorama modu gibi özellikler geliyor. 1080p video çekim yeteneğine sahip olan bu makinede 4x optik zum özelliği de bulunuyor. Nikon Coolpix P300’ü piyasada 800-1000 TL arasında değişen fiyatlarla bulmak mümkün.

Panasonic HDC-SD40: Yaklaşık iki yıl önce lüks olan HD kalitesinde çekim yeteneği artık uygun fiyatlı ürünlere indi. Her ne kadar bu ürünler genellikle SD kart gibi sınırlı kapasitedeki medyalara kayıt yapma olanağı sunsa da yüksek kaliteli video keyfini yaşatması açısından tercih edilebilir oluyor. Giriş seviyesindeki bu 1MOS kamera 16.8x’lik optik zumuyla dikkat çekiyor. Power IOS optik görüntü sabitleyici sistem sayesinde çektiğiniz HD videoların titreşimlerden en az şekilde etkilenmesini sağlıyor. Panasonic HDC-SD40’ı piyasada 850 TL civarında bir fiyattan bulmak mümkün.

1000-1500 TL

LG D2342P Full HD 3D LED Monitör: 3D teknolojisi hayatımıza giderek daha fazla giriyor. Oturma odalarındaki TV’ler bu teknolojiye daha hızlı uyum sağlıyor gibi görünse de çalışma masaları için de 3D monitör seçenekleri mevcut. Bu yılın ürünü olan D2342P de onlardan bir tanesi. LG’nin Cinema 3D adı verilen üç boyutlu görüntü teknolojisini barındıran bu monitör üç boyut keyfini çok daha ucuz ve hafif gözlüklerle sunuyor. 5 ms’lik tepki süresine sahip olan LG’nin monitöründe Analog, DVI ve HDMI çıkışları yer alıyor. Bu üç boyutlu Full HD LED monitörün fiyatı 1000-1100 TL arasında değişiyor.

HTC Incredible S: Yeni yılda sevdiklerine veya arkadaşlarına iyi haberler alma temennisiyle birlikte bir telefon hediye etmek isteyenler için HTC’nin Android işletim sistemli telefonu Incredible S önerilebilir. Daha önce incelediğimiz ve beğenimizi kazanan bu cihazda Android Gingerbread işletim sistemi ve HTC’nin Sense adı verilen özel kullanıcı arayüzü yüklü geliyor. 4 inç’lik Super LCD ekran, 8 megapiksel kamera gibi özelliklere sahip olan HTC Incredible S’i piyasada 1300 TL civarında bir fiyattan bulmak mümkün.

Samsung Galaxy Tab 10.1: Daha önce inceleme fırsatı bulduğumuz Samsung Galaxy Tab 10.1 için favori Android tabletlerimizden bir tanesi nitelendirmesini yapsak yanlış olmaz. Android Honeycomb sürümüyle çalışan 10.1 inç’lik bu tablet 1 GHz Tegra 2 çift çekirdekli işlemci, 16 GB dahili bellek, 3.2 megaiksel arka kamera gibi teknik özellikleri barındırıyor. Tavsiye ettiğimiz bu modelde 3G bağlantı desteği de bulunuyor. Bu ürünü piyasada 1350 TL civarında bir fiyattan bulabilirsiniz.

Sony Ericsson Xperia arc S: Sevdiklerine son model bir Android telefonu hediye etmek için Sony Ericsson’un Xperia arc S’i mantıklı bir öneri olabilir. Daha önce incelediğimiz bu cihaz 1.4 GHz’lik işlemci, 4.2 inç’lik ekran, 8 megapiksel kamera ve 3D panorama modu gibi özelliklerle geliyor. Android 2.3 Gingerbread işletim sistemiyle çalışan cihaza Android Market üzerinden binlerce uygulama indirmek mümkün. Ayrıca Sony Ericsson’un da çeşitli uygulamaları cihazda yüklü geliyor. Sony Ericsson Xperia arc S 1450 TL’ye piyasada satılıyor.

Apple iPad 2 16 GB: Apple’ın tableti yılbaşı gecesi hediye edeceğiniz kişinin mutluluğunu birkaç kat arttıracak güce sahiptir. Her ne kadar 2012’nin başlarıyla birlikte yeni nesil iPad ile tanışacak olsak da, iPad 2’nin hediye edileceği kişiyi rahatlıkla götüreceğini söyleyebiliriz. iOS 5 işletim sistemiyle çalışan ve daha önce incelediğimiz iPad 2‘de 9.7 inç’lik ekran yer alıyor. Cihazın önünde yer alan kamerayla FaceTime görüşmeleri yapmak mümkün. Arkadaki kamera ise 720p video kayıt yeteneğine sahip. Önerdiğimiz bu model 16 GB sabit bellekli ve sadece Wi-Fi desteği barındırıyor. 1450 TL civarında bir fiyata sahip. Daha fazlasını isteyenlerin ellerini cüzdanlarına atmaları gerekecek.

1500 TL +

Nokia N9: Nokia’nın MeeGo işletim sistemli ilk ve tek akıllı telefonu Nokia N9 yılın sonlarına geldiğimiz şu günlerde piyasaya çıktı. Daha önce inceleme fırsatı bulduğumuz Nokia N9 tek kalıp polikarbondan üretilmiş eşsiz kasası ve ClearBlack AMOLED ekranıyla dikkat çekiyor. 3.9 inç’lik ekran barındıran cihazda 16 GB’lık bellek, 1 GHz işlemci, 8 megapiksel kamera, 720p video kaydı gibi teknik özellikler yer alıyor. Nokia N9’u piyasada 1500-1600 TL arasında bir fiyattan bulmak mümkün.

iPhone 4S: Apple’ın beşinci nesil akıllı telefonu nihayet Türkiye’ye de teşrif etti. Daha önce detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulduğumuz iPhone 4S üç mobil operatör tarafından da satılıyor. 3.5 inç’lik Retina ekran, 8 megapiksel kamera ve Siri gibi teknik özelliklere sahip olan Apple iPhone 4S’in 16 GB’lık modelinin peşin satış fiyatı 2100 TL civarından başlıyor. Dahili bellek miktarı yükseldikçe fiyat da yukarı çıkıyor. iPhone 4S’in hem beyaz hem de siyah renk seçeneklerini piyasada bulmak mümkün.

Samsung Galaxy Note: Samsung’un 2011 yılı içerisinde tanıttığı ilgi çekici cihazlardan biri olan Samsung Galaxy Note 5.3 inç’lik ekrana sahip olan devasa bir telefon olarak nitelendirilebilir, ancak eksik kalır. O aslında adından da anlaşılacağı üzere not tutma üzerine uzmanlaşmış bir cihaz. Daha önce inceleme fırsatı bulduğumuz Samsung Galaxy Note sahip olduğu S-Pen adı verilen kalem sayesinde ekran üzerinde not tutmaya imkân tanıyor. 1.4 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera, 1080p HD video kaydetme ve oynatma gibi gelişmiş özelliklere sahip olan bu cihazı piyasada 2250 TL’den satın almak mümkün.

Nikon D5100: Fotoğraf tutkunu bir dosta hediye edilecek en güznikel yılbaşı hediyelerinden bir tanesi Nikon’un bu DSLR makinesi olabilir. 16.2 milyon piksel yüksek çözünürlüklü Nikon DX-format CMOS sensör barındıran D5100 3 inç’lik döndürülebilir LCD ekran barındırıyor. SDHC ve SDXC uyumlu kartlarla çalışan ve 1080p video kaydı yapabilen Nikon D5100’ü piyasada 2000-2500 TL arasında değişen fiyatlarda bulmak mümkün.

ASUS ZENBOOK UX21E: 2011 yılının ortalarından itibaren adını duymaya başladığımız ultrabook terimini 2012’de çok daha sık duyacaksınız. İnce, rahat taşınabilir ve yüksek performanslı bu modeller gelecekte dizüstü bilgisayarların yerini alacak. Teknolojiye erken ayak uydurmayı sevenler için UX21E iyi bir seçim olabilir. Intel Core i5-2467M işlemci, 4 GB RAM, 128 GB SSD gibi teknik özelliklere sahip olan ASUS UX21E’nin tasarımı MacBook Air’a benziyor. Windows 7 Home Preimum ile çalışan bu cihazın fiyatı 2250-2500 TL arasında değişiyor.

İLGİLİ HABERLER