Eğlenceİncelemeler

Teknoblog İncelemesi: Panasonic HDC-HS60 video kamera

img_1882

Yeni bir Panasonic HD video kamera incelemesi daha… Panasonic HDC-HS60 daha önce incelemesini yaptığımız HDC-TM700’ün bazı özelliklerinden yoksun şekilde karşımıza çıkıyor. Yine de, bu kameranın da işini başarılı bir şekilde yaptığını söylemeliyiz.

Panasonic HDC-HS60’ta 35.7 mm’lik geniş açılı lens yer alıyor. 25x optik zum yeteneğine sahip bu kamera, akıllı zum özelliği sayesinde 35x’e kadar sorunsuz yakınlaştırma yapabiliyor. Daha fazla yakınlaştırma isteyenler için 1500x’e kadar dijital zum olanağı sunuluyor. HDC-TM700’de yer alan 1080/50p çekim modu olmasa da bu kamera da 1920 x 1080 Full HD çözünürlükte, sıkıştırma oranına bağlı olarak HA1920, HG1920, HX1920 ve HE1920 modlarında HD video kaydı yapabiliyor. Farklı görüntü modlarının yer aldığı bu video kamera yüz tanıma özelliğine de sahip. Panasonic’in diğer video kameralarında gördüğümüz O.I.S. (Optik Görüntü Sabitleme) özelliği HS60’ta da yer alıyor. Kameranın üzerine yerleştirilmiş olan fiziksel kısayol tuşuyla kolaylıkla kullanılabilen bu özellik sayesinde uzaktaki objelere yakınlaştırma yaptığınızda elinizin oluşturduğu titremelerin görüntüyü bozmasının önüne geçiliyor. 2.7 inç’lik geniş LCD ekranın hemen altında yer alan “Light” tuşu ise objektifin hemen altında bulunan ışığın çalışmasını sağlıyor. Böylelikle ışığın yetersiz olduğu ortamlarda rahat bir kayıt yapabilme imkanı yakalamış olacaksınız. Stereo mikrofon da çektiğiniz görüntülerin daha net ve berrak bir sesle kaydedilmesini sağlıyor.

Çekilen görüntülere bakacak olursak, Panasonic HDC-HS60’ın hemen hemen gerçek renkte görüntüleri ürettiğini söyleyebiliriz. 25x optik zum özelliğini aktif hâle getirerek yaptığımız çekimlerde birkaç km uzaklıktaki görüntüleri bile ayrıntılı bir şekilde kaydedebildik.

Video: Panasonic HDC-HS60 video kamera ile deneme çekimleri

Panasonic HDC-HS60 5 megapiksellik fotoğraf da çekebiliyor. Her ne kadar 5 megapiksellik fotoğraflar artık çok da yeterli gelmese de, bu çözünürlükteki fotoğraflar 4 x 6’lık fotoğraf kartlarına basılabildiği için kabul edilebilir. Üstelik bu cihaz flaş, zamanlayıcı, kırmızı göz giderme gibi modlarla bir dijital fotoğraf makinesinin işlevini de bir yere kadar yerine getirebiliyor.

Panasonic HDC-HS60’ta yukarıda da belirttiğimiz gibi 2.7 inç’lik geniş LCD dokunmatik ekran yer alıyor. Dokunmatik ekran sayesinde HD video kameranın tüm ayarları rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Ekranın sol altında yer alan F ikonuna dokunduğunuzda cihazın menüsüne girmeden, doğrudan ekran üzerinden bazı modları kapatıp açabilirisiniz.

120 GB’lık dahili depolama kapasitesine sahip olan HDC-HS60’ta yer alan SD kart yuvası sayesinde çekim yapacak alanı daha da arttırabilirsiniz. Cihazla birlikte 4 GB kapasiteli bir SDHC kart da geliyor. Ancak SDXC kart desteği sayesinde 32 GB ya da 64 GB kaapsiteli SDXC kartları da kullanabilirsiniz. Cihazın seçenekler menüsü içinde yer alan “Kayıt Medya Seç” bölümünden video ve fotoğrafları çekeceğiniz medya ortamlarını belirleyebilirsiniz.

Galeri: Panasonic HDC-HS60 HD video kamera
[nggallery id=371]

Panasonic HDC-HS60 ile çektiğiniz görüntüleri HDMI ya da AV Multi çıkışı üzerinden TV’ye aktarabilirsiniz. Kutunun içinden bir AV Multi kablosu çıkıyor. Ancak mini HDMI kablosu ne yazık ki yok. Bunun için en yakın teknoloji mağazasının yolunu tutmanız gerekiyor. Çekmiş olduğunuz görüntüleri bilgisayara aktarmak için ister USB bağlantısını kullanabilir, isterseniz de (SD karta çektiğiniz görüntüler için) SD kartı doğrudan bilgisayara takarak aktarımda bulunabilirsiniz. Kutunun içinden çıkan HD Writer AE2.0 yazılımını bilgisayarınıza kurarak çektiğiniz görüntüleri düzenleyebilirsiniz.

Sonuç
Panasonic HDC-HS60 25x optik zum, 35mm’lik geniş açılı lens ve Optik Görüntü Sabitleme özellikleri sayesinde bizim beğenimizi kazanan bir cihaz. 120 GB’lık dahili kapasite kulağa hoş gelirken SDXC kart desteği sayesinde 64 GB’ye kadar depolama alanını arttırabilme imkânı da sevindirici.  Küçük ve ergonomik yapısı sayesinde elde rahat çekim imkanı sunan bu HD video kamera seyahat çantanıza rahatlıkla sığacaktır.

Cihazın kutusundan bir seyahat şarjının çıkmaması ise bizi biraz üzdü. Dokunmatik LCD ekranın dokunmaya duyarlılığını beğendik, ancak ekranın altında yer alan tuşlara basmak bizi fazlasıyla zorladı. HDC-TM700’deki gibi bir kulaklık çıkışı ve mikrofon girişinin olmaması da biraz can sıkıcı. 5 megapiksellik sabit fotoğraf çekimi biraz yetersiz gelebilir, ancak siz bu ürünü fotoğraf değil HD video çekmek amacıyla alıyor olacağınız için bu olumsuzluk görmezden gelinebilir.

Panasonic HDC-HS60’ın fiyatı yurtdışında 1100 TL ile 1250 TL arasında değişiyor. Alışveriş sitelerinde yaptığımız araştırmada bu ürünün net bir Türkiye satış fiyatına rastlayamadık. Ancak Türkiye’ye 1500 TL civarında bir fiyattan giriş yapacağını düşünürsek, bu HD video kameranın daha önce incelemesini yaptığımız 2500 TL civarında bir satış fiyatına sahip HDC-TM700’e göre daha makul bir seçim olduğunu söyleyebiliriz.

İnceleme Özeti

Artılar Eksiler
  • Hafif ve kompakt tasarım
  • 120 GB HDD, geniş açılı lens
  • Keskin ve net video kalitesi
  • 25 x optik zum
  • Yetersiz video ışığı
  • Dokunmatik ekranın altındaki tuşlara basmak zor
  • Kulaklık çıkışı ve mikrofon girişi yok
  • Sadece 5 megapiksellik fotoğraf çekebiliyor
  • İLGİLİ HABERLER