Eğlenceİncelemeler

Teknoblog İncelemesi: Nokia Play 360 – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz yazın ortalarında NFC teknolojisini barındıran Nokia N9’u duyuran Nokia bu cihazla birlikte müzikseverlere hitap eden NFC destekli bir kablosuz hoparlör tanıtmıştı. Nokia Play 360 adını taşıyan bu kablosuz hoparlör Bluetooth teknolojisini yardımıyla çalışıyordu ve adından da anlaşılacağı üzere ortama müziği 360 derece yaymayı hedefliyordu. Söz konusu cihaz geçen yılın sonlarına doğru Türkiye’de de piyasaya çıktı. Teknoblog Test Merkezi’ne Nokia 701 ile birlikte teşrif eden bu kablosuz hoparlörü inceleme fırsatı bulduk.

Nokia Play 360’ın beyaz, mavi ve siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Bize gelen test ürünü beyaz renkliydi. Beyazın ürünü daha havalı gösterdiğini söylemek gerek, ancak beyaz rengin kiri biraz daha fazla gösterdiği bir gerçek. Müziği ortama 360 derece yayacak şekilde dört bir yanı ızgarayla kaplı olan hoparlörün tepesinde üzeri ince bir kumaşla kaplanmış ana ses çıkışı yer alıyor. Bu ana çıkışın ön tarafa doğru gelen kısmında NFC yazısı dikkat çekiyor. Burası NFC destekli diğer cihazlarla dokunarak eşleşmeyi sağlayan NFC alanı olarak işlev görüyor. Nokia Play 360’ta yer alan NFC desteği sayesinde NFC destekli akıllı telefon veya diğer cihazlarla eşleşme işlemi sadece hafif bir dokundurmayla gerçekleştiriliyor. Test merkezinde bulunan Nokia 701’in Nokia Play 360 ile eşleşme sürecini inceleme videosunda bulabilirsiniz.

Video: Nokia Play 360 İncelemesi

Cihazın ön tarafı olarak nitelendirdiğimiz yüzünde üzerinde Bluetooth logosunun yer aldığı bir tuş bulunuyor. Bu tuş Bluetooth cihazlarıyla eşleşme işlemi sırasında kullanılıyor. NFC desteği bulunmayan cihazların Play 360 ile Bluetooth eşleşmesi yapması için bu tuş önem taşıyor. Tuşun etrafı LED ışıktan yapılmış bir halkayla çevrelenmiş. Bu LED gösterge hem Bluetooth hem de pil durumunu gösteriyor. Aynı yüzün üst kısmında Nokia logosu ve bu logonun her iki yanına yerleştirilmiş ses kademe tuşları mevcut. Bu ön yüzün karşısına gelen arka yüzün alt tarafnda ses giriş, microUSB girişi ve güç butonu yer alıyor.

Nokia Play 360’ın kutusundan çıkan microUSB uçlu şarj cihazı sayesinde şarj işlemi gerçekleştirilirken, yine kutu içinden çıkan bağlantı kablosu sayesinde 3.5 mm’lik jak çıkışına sahip olan her cihazdan ses çıkışı alınıp Play 360 üzerinden dağıtılabiliyor. Cihazın microUSB portu üzerinden şarj olması hoparlörün akıllı telefon şarj cihazlarıyla da şarj olabileceği anlamına geliyor. Nokia Play 360’ın alt kısmında vidalı bir kapak arkasına gizlenmiş bataryası bulunuyor. Bu kapak üzerinden Bluetooth üzerinden eşleşme işleminin nasıl gerçekleşeceği şekillerle anlatılmış. Nokia Play 360’ı sadece Nokia cihazlarıyla değil, iPhone veya diğer Android akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü veya masaüstü bilgisayarlar ile Nokia Play 360’ı kullanmak mümkün. Bu arada Nokia Play 360’ın kutusundan bir de taşıma kılıfı çıkıyor. Bir kese görünümündeki bu kılıfın ucuna da elle rahatça taşınmasını sağlayan renkli bir halka iliştirilmiş.

Galeri: Nokia Play 360 İncelemesi
[nggallery id=784]

Nokia Play 360’ın ses çıkışı boyutlarıyla karşılaştırıldığında şaşırtacak derecede. Ses çıkış şiddeti yüksek olan bu hoparlörün bas çıkışı oldukça iyi seviyede. Play 360, müzik dinlerken basları hissetmeyi sevenlerin hoşuna gidecektir. Nokia cihazı üzerinden çalma işlemi gerçekleştirdiğimizde maksimum ses seviyesinde herhangi bir patlama hissetmedik. iPhone ile yaptığımız denemelerde ise en yüksek ses seviyesinde çok az da olsa patlama gözlemledik.

Nokia Play 360, çekici ve ergonomik tasarımı, rahat taşınabilirliği, NFC ile sunduğu rahat eşleşme fırsatı, ses kalitesiyle beğenimizi kazanan bir ürün oldu. Akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayarların pek de yeterli olmayan ses çıkış seviyesini daha da yükseltmek isteyenler için harici hoparlör arayanların Nokia Play 360’ı değerlendirmesini tavsiye ederiz.

İLGİLİ HABERLER