İncelemeler

Teknoblog İncelemesi: Acer Ferrari One S200

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer-Ferrari-one-s200

Scuderia Ferrari’nin sponsoru olan Acer’dan Ferrari logosunu taşıyan birkaç dizüstü bilgisayar görmüştük. Ancak Ferrari ismini ilk kez bir netbook ile beraber duyuyoruz. Netbook segmentinin önderlerinden olan Acer, Ferrari’nin hızını netbook’lara taşımak amacıyla Ferrari One S200 modelini geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de de satışa sundu.

Ferrari One S200 kırmızı ve siyah renklerin hakim olduğu bir kutuda geliyor. Cihazın kutusunu açtığımızda karşımıza cihazın ilk kez kullanımında bize yardımcı olacak bir kılavuz çıkıyor. Hemen altındaysa kırmızı renginin ihtişamıyla Ferrari One S200 yer alıyor. Altı hücreli batarya, adaptör, güç kablosu, kullanma kılavuzu kutudan çıkan diğer eşyalar. ASUS’un netbook’ları genellikle topraksız fiş kullanıyor, ayrıca adaptörü de oldukça küçük ve hafif. Ancak Acer’da ASUS’un tersi bir eğilim var ve S200’de de bu eğilim kendisini gösteriyor. Ancak Ferrari One S200’ün sistem gereksinimlerine bakacak olursak bunun yerinde olduğuna hak verebilirsiniz. Windows 7 Home Premium 64-bit işletim sistemiyle yüklü gelen S200’ün ilk açılışında kurulum fazla zamanınızı almıyor. Ancak Windows 7’nın kısa süren son kurulum aşaması tamamlandıktan sonra Acer’ın yazılım yükleme aracı çıkıyor ve bazı ek yazılımları yüklüyor. Bunların arasında Acer’ın yedekleme yazılımı, Windows Live yazılım paketi yer alıyor.

İncelemenin devamını okumak için tıklayın >>

Acer Ferrari One S200 çift çekirdekli AMD Athlon X2 L310 işlemciye sahip, işlemcinin çalışma hızı ise 1.20 GHz. Atom işlemcilerine göre daha güçlü bir işlemci olduğu için yetenekleri de diğer netbook’lara göre daha fazla. 4 GB RAM ile gelmesi (3.75 GB’ı kullanılabilir) de aynı anda farklı yazılımları rahatlıkla koşmanıza olanak sağlıyor. S200 ile istediğiniz yerde rahatlıkla multimedya keyfi yaşayabilirsiniz. HD performansı da fena sayılmaz. MKV uzantılı dosya oynatmayı denemedik, ancak YouTube HD’nin 1080p videolarını oynatmada bile fena sayılmaz, 720p videolarda ise iyi. Sıradan netbook’lar normal flash videoları bile oynatmakta sorun yaşarken, S200 için bunlar çocuk oyuncağı. AMD Vision teknolojisi işini oldukça iyi yapıyor. Flash tabanlı oyunları da rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Ferrari One S200’de 320 GB kapasiteli sabit disk var, ancak bilgisayarı açıp baktığınızda 285 GB’lık bir boş disk alanının sizin kullanımınıza ayrıldığını görüyorsunuz. Bir netbook için tepe tepe kullanılacak kadar çok bir alan. Dilediğiniz kadar film ve müzik dosyasını cihaza atıp her yerde keyfine varabilirsiniz. LED arkadan aydınlatmalı 11.6 inç’lik, 1366 x 768 çözünürlüklü ekranı kullanmak rahat, ancak bazılarınıza yazılar küçük gelebilir, buna da zamanla alışırsınız. Virtual Surround Sound ve Dolby Home Theater destekli hoparlörlerin ses çıkışı bize biraz zayıf geldi, ancak yüksek sese alışan kulaklarımız için ses çıkışı düşük gelmiş olabilir. Etrafınızdakileri rahatsız etmemek için kulaklık kullanmayı düşünüyorsanız daha ideal bir seçim yaptığınızı söyleyebiliriz. Kulaklık çıkışı süper, kendinizi sinemada gibi hissedebilirsiniz. DVD sürücünün yer almadığı cihazda InterVideo Win DVD 8 yazılımını görmek ilginç, belki Acer harici DVD sürücüsü olanları düşünmüştür, ya da tüm DVD içeriğini flash diske atmış olanları… Klavyesi normal netbook’ların klavyesine göre daha geniş tuşlara sahip, bu da rahatlıkla yazı yazmanızı sağlıyor. Sağ “Shift” tuşu da büyük yapılmış ve iyi yere konumlanmış. Bu da klavyenin en büyük artılarından. Touchpad ise çoklu dokunma desteğine sahip, bu da daha kolay kontrol ve gezinme imkanı sunuyor.

Ferrari One S200 hakkında izlenimlerimiz olumlu. Ancak bu kadar güçlü bir bilgisayara altı hücreli batarya bile yetiyor denemez. Hiçbir USB cihazı bağlamazsanız, WiFi açıkken ve ekran parlaklığı azaltılmışken 2-3 saatlik bir çalışma imkanı bulabilirsiniz. Windows 7’nin pil tahmini bunun dört saate kadar çıkacağını söylese de, siz program açtıkça bu süre hızlıca düşecektir. Eğer 3G USB modemle internete bağlanıyorsanız, bu durum pilinizin daha hızlı bitmesine neden olabilir, en fazla 1.5 saat sonra tam dolu pilinizin yüzde 95’i boşalmış olacaktır. Bilgisayarı şarj etmeye başladığınızda biraz siniriniz bozulabilir, çünkü S200 çalışma esnasında çok yavaş doluyor. Yarım saatlik şarjdan sonra bile pilinizin sadece yüzde 2 ya da 3’lük kısmının dolduğunu bile görebilirsiniz, eğer işiniz yoksa bilgisayarı kapatıp şarj etmek en iyisi. Bu durumda en geç 1.5 saat içinde cihazın önünde bulunan kırmızı şarj ışığı maviye dönüyor.

Acer Ferrari One S200, Ferrari’nin alamet-i farikaları olan hızı ve kırmızı rengi netbook’ların sadeliğiyle buluşturan bir cihaz. Hatta S200’da sadelik bile ihtişama dönüşmeyi başarıyor. Eğer sizin için önemli olan pil ömrü değil de, gittiğiniz her yere rahatlıkla götürebileceğiniz, her yerde multimedya işinizi görecek bir cihazsa, o halde bu cihaz sizin için ideal olabilir. Ancak bu bilgisayarın fiyatı normal netbook’lara göre biraz yüksek. Ancak bu kadar ekstra işlev için bu fiyatı da vermeye değer. TeknoSA’da bu bilgisayarı 1250-1330 TL fiyat aralığında bulabilirsiniz.

acer-ferrari-s200-about

Galeri: Acer Ferrari One S200
[nggallery id=205]

İLGİLİ HABERLER