Ulaşım

Waymo başkan yardımcılığına Tekedra Mawakana’yı getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tekedra mawakana waymoGoogle sürücüsüz otomobil çalışmalarını bir süredir ana şirketi Alphabet’in çatısı altındaki Waymo isimli şirketiyle sürüdürüyor. Bu çalışmalarda Waymo için esas zorluk sürücüsüz otomobilleri çizilen yasal çerçeveye uygun biçimde yollara çıkarmak olmuş gibi görünüyor. Şirket bu süreci daha iyi yönetmek için yeni bir başkan yardımcılığı pozisyonu oluşturdu. Tekedra Mawakana Waymo bünyesinde kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapacak ve şirketin mevzuatların hazırlanmasında söz sahibi olması için çalışacak.

Recode’a konuşan Waymo CEO’su John Krafcik, Mawakana’nın otonom sürüş teknolojisinin devasa güvenliğinin, mobilitesinin ve ekonomik faydalarının anlaşılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Mawakana, teknoloji politikalarına yabancı bir isim değil. Tecrübeli yönetici, son olarak eBay’de devletle ilişkilerden sorumlu olarak görev yapıyordu. Mawakana’nın geçmişinde Yahoo ve AOL gibi şirketler de bulunuyor. Siyaset ile nasıl iletişim kuracağını bilen biri isim olan Mawakana, henüz gelişim süreci devam eden otonom sürüş sektörüne destek bulmak için kilit bir rol oynayabilir.

Tekedra Mawakana Waymo ve devletler arasında köprü olacak

Mawakana’nın görev sahası sadece ABD ile sınırlı olmayacak. Waymo’nun sürücüsüz otomobil teknolojisine ilişkin hedefleri küresel olduğu için tüm dünya tecrübeli yöneticinin görev alanının kapsamı altında olacak. Ancak en azından şu aşamada Mawakana’nın mesaisinin önemli bir kısmını yaşanan karmaşık süreci çözmek adına ABD’ye ayırması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER