Teknoloji

Tegra 3 işlemcili Google Nexus tabletini ASUS üretebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google markalı Android tablet fikri birkaç ay önce şirketin yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt tarafından dile getirilmişti. Söz konusu Nexus tabletin üretimi için ASUS ile işbirliği yapılmakta olduğu söyleniyor. 7 inç’lik olacağı belirtilen bu tabletin yurtdışında 199$’lık fiyata sahip olacağı, dört çekirdekli Tegra 3 işlemci ve Ice Cream Sandwich’in ham sürümüyle çalışacağı da iddia edilenler arasında.

AndroidandMe adlı bir Android fan blogu tarafından dile getirilen bu iddiaya göre Google daha önce ASUS tarafından duyurulan MeMo tabletten fazlasıyla etkilenmiş. Sonrasında ASUS ile iletişime geçen şirket cihaz içinde yer alan bileşenlerin maliyetlerinin düşürülüp düşürülemeyeceği hususunda görüşmeler yürütmüş ve nihayetinde 249$’lık başlangıç fiyatına sahip olan tabletin maliyetini 199$’a çekmeyi başarmış.

Söz konusu tabletin hangi adı taşıyacağı bilinmiyor, ancak Google Play adına atıfta bulunan bazı alan adlarının satın alınmış olması akıllara ister istemez bu adın gerçeğe dönüşeceği ihtimalini getiriyor. Tabletin üretimine önümüzdeki nisan ayında başlanacağı ve haziran ayı içinde de piyasaya sunulacağı söyleniyor. Büyük ihtimalle 27 Haziranda başlayacak Google I/O konferansı bir tanıtıma ev sahipliği yapacak.

İlgili – AndroidandMe

İLGİLİ HABERLER