Teknoloji

TechCrunch JooJoo için Fusion Garage’a dava açtı

thejoojoo-1-prBeklendiği gibi, CrunchPad/JooJoo web tablet projesi mahkemelere taşındı. Michael Arrington ve TechCrunch Fusion Garage’a dava açtı. Dava dosyasında Fusion Garage haksız rekabet yaratma, iş fikirlerinin izinsiz kullanımı gibi uzayıp giden bir liste suçlamaya tabi tutuluyor. Bunun yanında Arrington JooJoo’nun ön sipariş sitesine link veren bloglar hakkında suçlamada bulunarak onlara da bir şaplak atmaktan geri durmuyor.

Arrington, Fusion Garage’ın CEO’su Chandrasekar Rathakrishnan’ın bu hafta başındaki JooJoo web yayınında söylediği bazı şeylere atıfta bulunuyor. Eski arkadaşı TechCrunch’ın çıkardıkları tablet üzerinde bir yasal hakkı bulunmadığını iddia etmişti. Arrington ise CrunchPad’in tüm detaylı projesinin kendisi tarafından oluşturulduğunu Pegatron’un ise anahtar konumundaki fikri hakların hemen hemen tamamına sahip olduğunu söylüyor.

Arrington Fusion Garage’ın Pegatron’un elindeki mülkiyet haklarını yeni bir ODM üreticisi ortağına devrettiğini ve her iki şirketin JooJoo’nun üretiminde bu iki şirketin birlikte çalışmadığına inanıyor. 499$’lık fiyat biçilen ve 1-2 ay içinde satışa çıkması beklenen JooJoo’nun müşterilere ulaşıp ulaşmayacağı şu an için kesin değil gibi görünüyor.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER