Eğlence

Taylor Swift deneme süresince telif ödemeyecek olan Apple Music’i eleştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

taylor-swift-141114

Taylor Swift, geçtiğimiz aylarda sanatçılara haklarını vermediği iddiasıyla katalogunu çevrim içi müzik servisi Spotify’dan çekmiş ve kararını uygularken de epey ses getirmişti. Swift, Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisi Apple Music konusundaki tavrını da aynı dobralıkta ifade ediyor. En son albümü 1989’un Apple Music’te yer almayacağını doğrulayan Swift, kararına gerekçe olarak Apple Music’in üç aylık deneme süresi boyunca sanatçılara veya prodüktörlere herhangi bir telif ödemesi yapmayacak olmasını gösterdi.

Tutumunun kendi kazancıyla ilgili olmadığını iddia eden Swift, genç şarkı yazarlarının müzik sektöründe tutunabilmek adına ilk 45’liklerinden gelecek gelire bel bağladıklarını hatırlattı. Apple’ın insanları ücretli abonelik modeline teşvik etmesinden memnuniyet duyduğunu söyleyen Swift, bu tutumun üç ay boyunca telif ödememeyi haklı çıkarmayacağını belirtti. Ünlü şarkıcı Apple’ın geniş nakit rezervine gönderme yapmayı da ihmal etmedi.

Apple şu ana kadar Taylor Swift’e cevap vermiş değil. Ancak Apple Music’in uzun deneme süresi boyunca telif ödemeyecek olmasının şirketin sunacağı kataloga olumsuz etkilerde bulunması muhtemel gözüküyor. Apple’ın bu durumu ikame etmek adına piyasa normallerinin üstünde telifler ödemesinin sanatçıları ne kadar ikna edeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER