Teknoloji

Henüz tamamlanmamış iPhone 6 eBay’de satıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tamamlanmamis-iphone-6-101114

Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’a dünyanın her yerinde yoğun bir talep gösteriliyor. Bu yoğun talebin sadece tamamlanmış ürünlerle sınırlı kalmadığını ise eBay’de satılan farklı bir iPhone 6 kanıtlıyor. Sahibi tarafından ilk olarak geçtiğimiz ay eBay üzerinde açık artırmaya çıkarılan ve “prototip” olarak tanımlanan iPhone 6 ilk etapta alıcı bulamamış olsa da, ikinci denemede bir alıcıya kavuştu.

iPhone 6’nın yarattığı çılgınlık göz önüne alınınca “prototip” olarak tanımlanan bir ürüne şüpheyle yaklaşılmasını doğal karşılamak gerekiyor. Söz konusu ürünün satıcıya mobil operatör Verizon tarafından yanlışlıkla gönderildiği düşünülüyor. iOS 8’i çalıştırmayan, kırmızı bir şarj girişi bulunan ve ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) damgasını barındıran akıllı telefona ilk etapta alıcı çıkmamıştı.

İlk dönemdeki hatalarından ders alan satıcı, ürünü ikinci kez açık artırmaya çıkarırken hikayesini biraz daha geliştirip ürünü “tamamlanmamış” olarak tanımlamayı tercih etmiş. Apple’ın söz konusu modeli üretim sırasında onayladığını ifade eden satıcı, cihazın üretim sürecinin asla tamamlanmadığının altını çizdi. Satışa sunulan iPhone 6 modellerinde bulunmayan bazı uygulamaları barındıran bu tamamlanmamış cihaz, Apple hayranlarının ilgisini çekebilecek cinsten bir ürün olsa da, iOS 8’i çalıştırmıyor olması hayal kırıklığı yaratıyor.

Tamamlanmamış iPhone 6 11 bin 100 dolar karşılığında alıcı buldu.

İLGİLİ HABERLER