Teknoloji

Tabletlere özel MeeGo konsepti ve gerçeğe dönüşme ihtimali

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia ve Microsoft’un işbirliğiyle birlikte MeeGo işletim sistemi araştırma ve geliştirme çalışmaları için kullanılacak bir platform olarak konumlandırıldı ve bu işletim sisteminin ana akım tüketici ürünlerinde karşımıza çıkma ihtimali azaldı. Ancak bu durum yazılım geliştiricilerinin bu işletim sistemine özel yeni kullanıcı arayüz konseptleri tasarlamasına engel olmuyor. Aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz MeeGo arayüz tasarımı Jozef Kocúr tarafından geliştirildi.

Nokia tabletleri için geliştirilen bu MeeGo işletim sistemi konsepti webOS ve Maemo’dan fikirleri ödünç almış. Kenar menülü bir yapı kullanılmış ve her bir özel bölümün kendine özel bir sütun görünümü mevcut. Altta yer alan menüde ise Tahta, Uygulamalar, Şimdi, Sosyal, Media ve Sistem gibi önemli bölümlerin kısayolları bulunuyor.

Tahta paneli özelleştirilebilir bir kullanıcı paneli olarak nitelendirilebilir, kullanıcı bu alana istediği bileşenleri yerleştirebiliyor. Uygulamalar panelinde ise yüklü olan tüm uygulamalar kategorilere göre dizilmiş durumda. Şimdi paneli ise özelleştirilmiş haber beslemelerinin yer aldığı bir bölümken, Sosyal paneli de tüm sosyal ağ kanallarına açılan bir kapı görevi görüyor.

Bu umut verici konsept arayüz MeeGo’nun yeniden kendine gelmesine yardımda bulunabilir. Ancak Nokia’nın kendine belirlediği yeni stratejiyi ve iOS, Android, Windows Phone ve webOS gibi rakip platformların güçlülüğünü göz önünde bulundurursak, bu güzel görünümlü arayüzün kullanıcılarla buluşması noktasında karamsarız.

İlgili – Concept Phones

İLGİLİ HABERLER