Eğlence

Tablet oyun pazarının değerinin 2014 yılında 3.1 milyar dolara ulaşması bekleniyor

Yapılan araştırmalara göre, tablet oyun pazarının değerinin 2014 yılında 2011 yılındaki değerini altıya katlayarak 3.1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Piyasa değerindeki artışa paralel olarak, tablet oyunlarının, oyun konsolları ve geleneksel taşınabilir oyun konsolları ile arasındaki farkı da kapatması bekleniyor. Geniş ekranlar ve artan grafik kalitesi tablet oyun pazarındaki büyümenin en önemli faktörleri olarak göze çarpıyor. Tablet sahiplerinin oyunlar için para harcamaya daha yatkın olduğu da yine araştırmanın sonuçları arasında yer alıyor.

Raporda tabletlerin pahalı cihazlar olduğu ve operatörlerin akıllı telefonlara uyguladığı kampanyaları tabletler için fazla uygulamaması nedeniyle tablet kullanıcılarının daha yüksek bir gelir düzeyine sahip olduğu da belirtildi.

Apple’ın yeni iPad’de gelişmiş grafik özelliklerinin altını çizmesi, aynı şekilde Nvdia’nın Android tabletlerde kullanılan en yeni işlemcisi Tegra 3’te de görüntü kalitesini ana pazarlama noktası olarak kullanılmasına rağmen rapora göre sosyal ve sıradan oyunların tablet pazarında tıpkı şu anda olduğu gibi daha fazla rağbet görecek. Bu durumun halihazırda da hem iOS hem de Android için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var. Mobil oyun pazarında tabletlerin, daha geniş ekrana sahip olmalarından ötürü akıllı telefonlara nazaran önde olduğu bilgisi de rapordaki sonuçlar arasında yer alıyor.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER