Teknoloji

Synaptics parmak izi okuyucusunu ses tuşuna yerleştirecek kadar inceltti

synaptics

Synaptics’in mobil cihazlar için geliştirdiği en yeni parmak izi sensörü sadece 3.5 mm. kalınlıkta olmasıyla dikkat çekiyor. Bu, o kadar ince ve küçük ki, akıllı telefon veya tabletin ses tuşuna kolaylıkla yerleştirilebilir.

Şirket telefonun farklı parçaları için sensörler geliştirmeye yabancı değil, örneğin geçmişte HTC One Max‘in arka plakasına da bir tane sensör yerleştirilmişti.

Ne var ki, Synaptics’in bu yeni parmak izi tarayıcısını herhangi bir cihazda görmek için biraz beklemeniz gerekecek, çünkü bu sensörün seri üretimine 2016’nın üçüncü çeyreğinden önce başlanması beklenmiyor. Yeni ürünün yanı sıra Synaptics, SentryPoint güvenlik paketini de yanıltmalara karşı önlem özelliğiyle güncelledi.

Yanıltıcılara karşı önlem algoritmalarıyla bir cihaz parmak izinin canlı olup olmadığına karar verebilecek. Diğer bir deyişle, sensöre temas ettirilenin gerçekten siz mi, yoksa sizin bir başkası tarafından kopyalanmış parmak iziniz mi olduğunu anlayabilecek. Hatırlayacaksanız, geçmişte bazı telefonların parmak izi tarayıcılarının kopyalanmış parmak izleriyle yanıltılabildiği ortaya çıkmıştı. Hatta Samsung Galaxy S5’te yer alan ve Synaptics tarafından tasarlanmış parmak izi tarayıcısını da yanıltmak mümkün oluyordu.

Şirket bu yeni parmak izi okuyucusunu ve diğer yeniliklerini birkaç gün sonra Barselona’da, Mobil Dünya Kongresi’nde sergileyecek. Bu arada ziyaretçiler Apple’ın 3D Touch sistemine cevap niteliğindeki ClearForce ekran teknolojisini de deneyimleyebilecekler. Synaptics’in söylediğine göre, basınca hassas ekranlar sadece Android telefonlarına değil, araçların bilgi ve eğlence sistem ekranlarına da yerleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER