Teknoloji

Symbian’ın kullanıcı arayüzü önümüzdeki sonbahar büyük değişikliklere uğrayacak

Her ne kadar açıklanan Windows Phone stratejisiyle birlikte Symbian platformunun orta veya uzun vadede önemini kaybedeceği ortaya çıksa da, Nokia ortalıkta dolaşan birçok Symbian cihazına verdiği desteği sürdürmek zorunda. Bu destek kapsamında birçok kişi Symbian için 2011 yılı içinde söz verilen değişiklikleri bekliyor. Nokia Benelux Devletleri ürün yöneticisi Marc Driessen bu konu hakkında bazı ipuçları verdi.

S^4 olarak öngörülen ürünün çıkışı aylar önce iptal edilmiş, ancak planlana arayüz güncellemeleri Symbian”ın yol haritasında tutulmuştu. Driessen’e göre Nokia önümüzdeki sonbahar ayları için geniş çaplı bir arayüz değişimi öngörüyor. Gelecek olan değişiklikler arasında ekranın üstünde yer alan ve aşağı çekilebilen bir durum çubuğu, yeni ikonlar, yeni esnek bileşenler, altta yer alan basitleştirilmiş bir navigasyon çubuğu, gezinmeyi kolaylaştıran daha iyi menüler bulunuyor.

Nokia’nın merkez yönetimi kesin takvimi ve detayları açıklamamış olsa da, sonbahar ayı daha önce ortaya çıkan tahminlerle örtüşüyor. All About Phones adlı Hollandalı bir site Nokia N8 ve E7 kullanıcıları için bu yazın başlarında daha küçük bir güncelleme paketinin çıkacağını duyurdu. Aslına bakarsanız bu cihaz sahipleri hâla 2011’in başında çıkacağı söylenen ilk S^3 güncellemesini bekliyor. Bu güncellemelerle birlikte dikey QWERTY klavye, geliştirilmiş internet tarayıcısı gibi özelliklerin gelmesi bekleniyor.

İlgili – All About Phones

İLGİLİ HABERLER