Manşetler

SwiftKey Note iOS Uygulama İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android kullanıcılarının gözünde oldukça popüler olan klavye uygulaması SwiftKey’in yolu iOS kullanıcıları tarafından da uzun süredir bekleniyordu. Ancak Apple’ın iOS için belirlediği sınırlamalar nedeniyle SwiftKey’in Android’de olduğu gibi alternatif bir klavye uygulaması olarak platforma giriş yapması mümkün olmadığı için, ekip iOS kullanıcılarının karşısına bir not alma uygulaması olan SwiftKey Note ile çıktı.

swiftkey-note-ios-6

SwiftKey Note not alma konusunda önde gelen platformlardan biri olan Evernote ile entegrasyon imkanı sunması kendisine yeni pazarında önemli bir avantaj sağlıyor. İlk etapta iki platform arasında entegrasyon kurmak istemeyenler daha sonra diledikleri takdirde bu işlemi uygulama içinden gerçekleştirebiliyor. SwiftKey Note ilk kez başlatıldığı zaman kullanıcılara uygulama içinde yer alan klavyeye ilişkin olarak küçük bir bilgilendirme yapılıyor.

swiftkey-note-ios-1

SwiftKey Note tasarım bakımından oldukça sade. Uygulama içinde dolaşım ekranın üst kısmına yerleştirilen çubuk aracılığıyla yapılıyor. En sol kısımda yer alan dişli ikonu kullanıcıları uygulamanın ayarlar sekmesine götürüyor.Ayarlar sekmesinde dil ayarları ve uygulamaya dair çeşitli istatistikler görülebiliyor.

swiftkey-note-ios-4

Notlar görünümü altında uygulama içindeki tüm notlar gösterilirken, not defterleri sekmesinde notlar yerleştirildikleri Evernote defterlerine göre sınıflandırılıyor. Daha özel bir sınıflandırma desteği isteyenler içinse Swift Key Note etiketleme seçeneğini sunuyor. Etiketler sekmesi altında kullanıcılar oluşturdukları notları verdikleri etiketlere göre sınıflandırılmış biçimde görebiliyor.

swiftkey-note-ios-3

Uygulama içinde yeni not oluşturmak isteyenlerin iPhone versiyonunda ekranın sağ üst kısmında yer alan artı ikonuna dokunması gerekiyor. SwiftKey Note’un iPad versiyonunda artı ikonuna bir de ”yeni not” yazısı eşlik ediyor. Bu iki versiyon arasındaki en somut fark olarak ise iPhone versiyonunun yatay vaziyette kullanılamaması göze çarpıyor.

swiftkey-note-ios-5

Not oluşturma ekranının üst kısmındaki araç çubuğunda çeşitli ikonlar bulunuyor. Bu ikonlar aracılığıyla oluşturulan notun hangi deftere kaydedileceğini seçmek, etiket eklemek, notu mesaj veya e-posta aracılığıyla paylaşmak ve silmek gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor.

swiftkey-note-ios-2

Uygulamanın temel odak noktası olan not alma işlemiyse SwiftKey’in özel klavyesi sayesinde son derece hızlı biçimde gerçekleştiriliyor. Ancak SwiftKey Note’un kullanıcı alışkanlıklarını öğrenmesi zaman aldığı için ilk etapta bazı yanlış yazımların olması olası gözüküyor. Bu süreçte kullanıcıların önerilen kelimeler arasından seçim yaparken biraz daha dikkatli olmalarında fayda var. Otomatik düzeltme konusunda son derece yetenekli olan SwiftKey Note, kısa bir süre içinde kullanıcıların bir sonraki kelimelerini isabetli tahmin etme konusunda da oldukça mahir hale geliyor.
swiftkey-note-ios-7

iOS kullanıcılarının uzun süreli bekleyişini SwiftKey Note ile nihayete erdiren SwiftKey, iOS’in limitlerine karşılık mümkün olan en makul yollardan birini seçerek platforma adımını attı. Henüz emekleme döneminde olan uygulamanın çeşitli eksikleri bulunsa da, ilerleyen dönemlerde SwiftKey Note’un en popüler not alma uygulamalarından birine dönüşmesinin önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER