Teknoloji

Swatch CEO’suna göre iWatch devrim niteliğinde bir ürün olmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Swatch CEO’su Nick Hayek Apple’ın ilerleyen aylarda çıkaracağına inanılan iWatch’un iPhone’un yerini alacak bir ürün olacağına inanmadığını iddia etti. İsviçre’nin Grenchen şehrinde düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Hayek, Apple markalı akıllı saatin küçük ekranı nedeniyle başarısızlığa uğrayabileceğini düşünüyor.

swatch-paparazzi-070313

Dünyanın en büyük saat üreticilerinden olan Swatch’un tepe yöneticisi iWatch’un devrim niteliğinde bir ürün olduğu düşüncesini taşımıyor. Ayrıca bilekte taşınan interaktif bir cihazın iPhone’un yerini almasının da büyük ekran taşımamasından dolayı zor olduğunu düşünüyor. Hayek tüketicilerin saatleri daha çok bir moda aracı olarak gördüğünü ve değişkenliği tercih ettiğini öne sürdü. Ancak Pebble gibi akıllı saatlerin yurt dışında gördüğü ilgi CEO’nun düşüncelerini biraz olsun boşa çıkarıyor.

Swatch da Microsoft ile bir ortaklık çerçevesinde akıllı saat işine girmişti. İsviçreli saat üreticisinin Swatch Paparazzi adlı saat haber başlıklarını, spor karşılaşmalarının sonuçlarını, hava durumu, fal ve borsa bilgilerini kullanıcılara sunuyordu. Bu arada Hayek şirketinin birkaç yıldır Apple ile iletişim hâlinde olduğunu, ürünler için materyaller ve fiziksel hareketlerden elde edilen enerjiyle çalışan ürünler hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Apple’ın iWatch olarak dillendirilen akıllı saati hakkında henüz somut kanıtlar yok. Ancak bir patent başvurusu Apple’ın dokunmatik ekranlı ve bunun üstü esnek camla kapatılmış bir saat tasarlayabileceğini işaret ediyor. Ayrıca bu saatin iOS’in tam versiyonuyla çalışacağı da öne sürülen iddialar arasında yer alıyor.

İlgili >>Bloomberg

İLGİLİ HABERLER