Teknoloji

Swarm sanal paralar ile gerçek fırsatlardan faydalanmayı sağlayacak

swarmFoursquare iki yılı aşkın bir süre öncesinde kendisini ikiye ayırmış ve yer bildirimi yeteneklerini Swarm uygulamasına kaydırmıştı. Orijinal Foursquare uygulaması ise Yelp benzeri bir keşif platformuna dönüşmüştü. Şirketin iki uygulama için yayınladığı son güncellemeler, yeni özellikleri beraberinde getiriyor. Özellikle Swarm cephesindeki yenilikler biraz daha fazla dikkat çekiyor.

Foursquare’in yer bildirimi uygulaması için yayınlanan son güncelleme ile lokal işletmeler uygulama içinde özel teklifler ve fırsatlar sunabilecek. Kullanıcılar bu fırsatlardan yer bildirimi yaptıkları işletmelerde sanal paralarını harcayarak faydalanabilecek. “Swarm Perks” (Swarm Avantajları) olarak adlandırılan hizmet kapsamında kullanıcılara ilk etapta on binlerce fırsatın sunulacağı söyleniyor. Söz konusu fırsatların oluşumu, öncelikli olarak üçüncü taraf şirketler aracılığıyla gerçekleştirilecek. Ancak uzun vadede küçük işletmelerin doğrudan kendi fırsatlarını oluşturabilmeleri de ihtimal dahilinde yer alıyor. Foursquare kurucusu Dennis Crowley, bu fırsatlar kapsamında gerçek bir para değişimi olmayacağını ve asıl amacın kullanımı artırmak olduğunun altını çizdi.

swarm-bilgi-yarismasi-140916Uygulamadaki bir diğer yenilik ise küçük bilgi yarışmaları oluyor. Kullanıcılar yer bildirimleri doğrultusunda kendilerine sorulan soruları doğru yanıtlayarak sanal para kazanabilecek.

Swarm iMessage çıkartmalarını desteklemeye başlıyor

Yer bildirim uygulamasındaki yenilikler, sanal paralar ile gerçek fırsatlar sunmakla da sınırlı kalmıyor. Uygulama, Apple’ın iOS 10 ile birlikte hayata geçirdiği iMessage çıkartmalarını da desteklemeye başlıyor. Söz konusu çıkartma paketi şimdilik sabit ve değişmeyen bir set olsa da, bir süre sonra “dinamik” olarak güncellenmeye başlayacak. Uygulama içinde kazanılan çıkartmalar da söz konusu pakete dahil edilecek.

foursquare-140916Foursquare iOS uygulaması da güncellemeyle birlikte iOS 10’un nimetlerinden görsel anlamda faydalanmaya başlıyor. Bildirimleri zenginleşen uygulama, kullanıcılara yakınlarındaki yerleri fotoğraflar eşliğinde gösterecek. Kullanıcılar bu yerleri bildirim üzerinden listelerine ekleyebilecek.

İLGİLİ HABERLER