Ulaşım

Sürücüsüz otomobiller 2017’de İngiltere yollarında olacak

surucusuz otomobiller

Sürücüsüz otomobiller, önümüzdeki yıllarda otomotiv sektöründe itici güç olacak gibi gözüküyor. Kamuoyunda genellikle Google’ın ABD’de yaptığı çalışmalar gündeme gelse de, diğer otomobil üreticileri ve başka ülkeler de gelişen konsepti yakından takip ediyor. The Guardian’a konuşan İngiltere Maliye Bakanı George Osborn’un sözleri de, bu yaklaşımı doğruluyor.

Önümüzdeki çarşamba günü parlamento huzurunda bütçe konuşması gerçekleştirecek olan Osborn, sürücüsüz otomobilleri de İngiliz ekonomisini canlandıracak seçenekler arasında değerlendiriyor ve otomobillerin önümüzdeki yıl İngiltere yollarına çıkmasını amaçlıyor.

Sürücüsüz otomobilleri içten yanmalı motorların icadından bu yana ulaşım sektöründeki en temel değişiklik olarak niteleyen İngiltere Maliye Bakanı, önceliklerinin yol güvenliğini sağlamak olduğunu ve testlerinin de bu amaç doğrultusunda gerçekleştirileceğini belirtti.

Testler esnasında bazı yolların kapatılabileceğini dile getiren Osborn, ilk sürücüsüz otomobil testlerinin Bristol, Coventry, Milton Keynes ve Greenwich’te gerçekleştirilmesinin planlandığını ifade etti. Osborn, Londra ve Dover arasında bir “bağlantılı koridor” oluşturmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Nissan, İngiltere’nin Sunderland şehrinde bulunan fabrikasında sürücüsüz otomobil üretimi gerçekleştireceğini daha önceden açıklamıştı. Jaguar Land Rover ise yılın ilerleyen zamanlarında West Midland’de sürücüsüz otomobil testi yapacağını duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER