Teknoloji

Suriye Elektronik Ordusu Microsoft’un resmi blogu ve Twitter hesabına saldırdı

2014’ün ilk gününde Skype’ın resmi Twitter hesabına ve servisin Microsoft blogundaki alanına saldıran Suriye Elektronik Ordusu, bu saldırıyı insanlara Microsoft’a ait e-posta servislerinden uzak durma çağrısı yapma adına gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Bu saldırının üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen, Microsoft yine Suriye Elektronik Ordusu’nun hedefi oldu.

suriye-elektronik-ordusu-microsoft-130114

Geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen saldırıda Microsoft News’in resmi Twitter hesabı ve resmi Microsoft blogunun tamamı Suriye Elektronik Ordusu’nun eline geçti. Grup Microsoft’un resmi blogunun tamamını kendi propaganda sitesine yönlendirme yapmak için kullanırken, bu sefer işi biraz daha ileriye götürerek Microsoft yöneticilerinin saldırının ardından gerçekleştirdikleri yazışmalara dair ekran görüntülerini de kendi Twitter sayfası aracılığıyla paylaştı.

Bir süre sonra ulaşılamaz hale gelen blog, daha sonra yeniden Microsoft’un eline geçti. Suriye Elektronik Ordusu tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamadaysa bu saldırıda grubun Microsoft çalışanlarının dikkatini dağıtmayı ve böylelikle ana görevinde başarıya ulaşmayı planladığı belirtildi.

İlgili >> Suriye Elektronik Ordusu (Twitter), The Verge

İLGİLİ HABERLER