Teknoloji

Surface Studio’nun sökümü gizli ARM işlemciyi ve değiştirilebilir sürücüyü ortaya çıkarıyor

surface studio

surface studioMicrosoft, geçen hafta itibarıyla daha önce ön siparişi verilmiş olan Surface Studio ürünlerini, tahmin edilenden biraz daha erken tarihte teslim etmeye başladı. Bu da iFixit tayfasının bu monitör bilgisayarı parçalarına ayırmak için gereken fırsatı yakaladığı anlamına geliyor.

Karşımızda bir bilgisayar olduğu için, fazla şaşırtacak unsur bulunmuyor. Ancak sökme işlemi Microsoft’un bu sıra dışı PC’siyle ilgili yaklaşımını gözler önüne seriyor. Öncelikle 28 inç ekranın arkasında dikkate değer bir ARM yongası bulunuyor. iFixit, Intel tabanlı x86 PC’de ARM yongasının varlığıyla ilgili bir şey söylemiyor, ancak bu işlemci muhtemelen Microsoft’un PixelSense ekranını güçlendirmeye yardımcı olmak için yerleştirilmiş gibi görünüyor.

Bunun dışında iFixit, Surface Studio’nun yükseltilebilirlik potansiyeli konusunda da fikir edinmemizi sağlıyor. Eğer bu bilgisayara sahip olup gelecekte daha güncel ve mükemmel donanımlara terfi etmeyi düşünenler varsa, onlar için kötü haber: Microsoft RAM, CPU ve GPU’yu anakarta lehimlemiş. Bu nedenle konfigürasyonun ilerleyen zamanlarda değiştirilmesi mümkün görünmüyor. Ne var ki, SDD ve HDD’den oluşan hibrit sürücüyü, ekranı yerinden çıkarmadan değiştirebilirsiniz. Çünkü donanım bileşenleri temel bölümünde yer alıyor.

iFixit, Surface Studio’ya 10 üzerinden 5 tamir edilebilirlik puanı veriyor. Bu puan Apple’ın 5K iMac’ine verdiğiyle aynı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER