Manşetler

Surface Pro 4: 12.3 inç ekran, Surface Pen desteği

surface-pro-4-071015

Microsoft’un Surface Pro’sunun karşısına bu yıl Apple iPad Pro veya Google Pixel C gibi rakipler çıktı. Microsoft’un tablet-dizüstü bilgisayar hibrit cihazı Surface Pro 4 özellikleri ve yenilikleri ile birlikte rekabette güç kazanıyor.

Yeni duyurulan Surface Pro 4 seleflerinden daha ince, hafif ve güçlü. Bununla birlikte seleflerinde bulunandan daha büyük bir ekran barındırıyor. Intel’in Skylake işlemcileri ve Microsoft’un kendi işletim sistemi Windows 10 Surface Pro 4’ün kalbinde yer alıyor.

Microsoft’un New York şehrinde düzenlediği etkinlikte Surface Pro 4’ün tanıtımını gerçekleştiren Panos Panay, yeni Surface Pro 4’ün klavyesi üstünde parmak izi sensörünün bulunduğunu ayrıca yeni tabletin Cortana entegrasyonuna sahip olduğunu kaydetti. Üstelik Microsoft 12.3 inç ekranlı cihazı eski 12 inç’lik cihazın boyutlarına da sığdırmayı başarmış.

Sonuç olarak Surface Pro 4 mevcut klavye aksesuarlarıyla uyumlu şekilde çalışabiliyor, bununla birlikte Microsoft bu yıl çıkardığı klavyeli kapaklarıyla birçok yeniliği sunuyor. Bu arada bir de arkasında silgi de barındıran Surface Pen ekran kalemi de Surface Pro 4 ile birlikte çıkan yeni aksesuarlar arasında yer alıyor. Yeni Surface Pen kalem 1024 basınç hassasiyet seviyesine sahip, ayrıca kullanlmadığı zamanlarda Surface Pro 4’ün kenarına da manyetik kuvvetle tutturulabiliyor.

Microsoft, Surface Pro 4’ün şimdiye kadar piyasaya çıkacak en ince ve güçlü Intel Core PC olduğunun altını çiziyor. Şirket bunu mümkün kılmak için tasarımda birden fazla oynama ve optimizasyon gerçekleştirmiş. Örneğin Gorilla Glass 4’ün kalınlığı sadece 0.4 mm. Ayrıca Microsoft özel olarak geliştirdiği G5 yongasetiyle optik yığının çalışmasını sağlıyor. Microsoft, böylelikle en iyi ve doğal kullanım hissi veren dokunmatik ekranın elde edildiğini vadediyor.

Panos Panay Surface Pro 4’ü diğer tabletlerle karşılaştırmadı, yeni ürünlerinin onlarla aynı sınıfta yer almadığını kaydetti. Apple’ın MacBook Air’ı ile karşılaştırıldığında Surface Pro 4’ün yüzde 50 daha hızlı olduğunu iddia etti. Bununla birlikte teknik özellikler bakımından da bir ultrabook laptop ile boy ölçüşebilecek seviyede olduğunu ekledi.

Surface Pro 4’ün depolama seçenekleri 1 TB’ye kadar çıkıyor. Ayrıca 16 GB RAM ve Intel’in altıncı nesil işlemcileri de seçilebiliyor.

Surface Pro 4 899 dolardan başlayan yurt dışı fiyatlarıyla ön siparişe sunuldu. Dağıtımı da 26 Ekimden itibaren başlayacak.

İLGİLİ HABERLER