Teknoloji

Surface 2 ve Surface 2 Pro pilli Power Cover kapağı destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un bu yıl çıkaracağı Surface tabletler için özel bir aksesuar da piyasada olacak. WinSuperSite’den Paul Thurrott tarafından verilen bilgiye göre “Power Cover” olarak adlandırılacak bu aksesuar yıl sonuna doğru çıkacak; Surface Pro, Surface 2 ve Surface Pro 2 ile kullanılabilecek.

microsoft-surface-rt-inceleme-00006

Ne var ki, bu yeni kapak birinci nesil Surface RT ile kullanılamayacak. Microsoft Surface Pro’yu çıkarırken gelecekte çıkaracağı pilli kapakları göz önünde bulundurarak konnektör tipini değiştirmişti.

Yeni Power Cower’ın kalınlığı mevcut Type Cover kapak ile aynı olacak, içindeki batarya sayesinde Surface Pro, Surface Pro 2 ve Surface 2’nin çalışma süresi daha da uzatılabilecek. Surface prize takıldığında kapak da şarj olacak.

Nokia’nın da yakında çıkaracağı Windows RT tableti için benzer bir klavyeli kapak hazırladığı söyleniyordu. Thurrott’un iddialarına göre, Nokia’nın klavyeli kapağının 9.75 mm.’lik kalınlığı, 5.3 mm. kalınlıklı Type Cover kapağınkine göre bir hayli büyük olacak.

Power Cover aksesuarının her bir Surface tablet için ne kadar ek güç sağlayacağı şu an için belli değil, ancak farklı renk seçenekleriyle sunulacak bu aksesuarın Surface 2 ve Surface Pro 2 ile birlikte yıl sonuna doğru çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Microsoft Windows RT 8.1 ile çalışacak Surface 2 ve Windows 8.1 ile çalışacak Surface Pro 2’yi piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Her ikisi de mevcut Surface tabletlerin güncellenmiş versiyonları olacak, bununla birlikte iki aşamalı ayakla farklı bir pozisyonda daha eller serbest şekilde kullanılabilecek.

Surface Pro 2’de Intel’in yeni Haswell işlemcisinin ve 8 GB RAM’in yer alması bekleniyor. Surface 2’de ise Nvidia’nın Tegra 4 yongasetinin kullanılacağı tahmin ediliyor. Her iki versiyonun da Windows 8.1’in dağıtıma çıkacağı 18 Ekim tarihinden itibaren ABD’de piyasada olması bekleniyor.

İlgili >> WinSuperSite

İLGİLİ HABERLER