Teknoloji

Süresi dolan iOS 5 beta ile çalışan cihazlardaki veri ve fotoğraflar b7b redsn0w ile emniyet altında

Hâla iPhone, iPod touch veya iPad’lerinde iOS 5 beta sürümü yüklü olanların artık final sürüme geçme zamanı geldi. Aslında iOS beta sürümleri Apple’ın uygulama geliştiricilerine mobil uygulamalarını büyük sürüm çıktığında düzgün çalışır şekilde sunmak için sunduğu bir kıyak olsa da, birçok normal kullanıcı da biraz merak ve biraz da sabırsızlıktan ötürü iOS 5 beta sürümlerini yaz başından itibaren iOS cihazlarına yükledi.

iOS 5’in final sürümünün yayınlanmasıyla birlikte beta sürümlerine de artık gerek kalmadı, onları ortalıktan kaldırma zamanı geldi. Beta sürümünün sonlandırılmasıyla birlikte hâla bu sürümle çalışan iOS cihazları kullanılmaz hâle gelebilir. Neyse ki, bir araç kullanıcı verilerinin düzgün bir şekilde emniyet altına alınmasını sağlıyor. iPhone Dev Team ekibinden MuscleNerd rumuzlu programcı redsn0w jailbreak aracının b7b adlı kısıtlı bir versiyonunu bu işlevi görüyor.

b7b sayesinde iOS beta kullanıcıları iOS 5’in resmi sürümüne terfi etmeden önce cihaz içindeki tüm veri ve fotoğrafları başarıyla alabiliyor. Söz konusu aracın Mac veya Windows’ta çalışan iki farklı versiyonu bulunuyor. Kullanıcıların yapması gereken tek şey bu aracı bilgisayarlarına yüklemek, cihazlarını bilgisayara bağlamak, sonrasında b7b’nin ekranındaki Jailbreak seçeneğini seçtikten sonra tüm seçenek kutucuklarının işaretini kaldırmak. Son adım olarak geriye bu ayarlara göre eş zamanlama yapmak kalıyor.

İlgili – b7b Mac
İlgili – b7b Windows

İLGİLİ HABERLER