EğlenceManşetler

Super Mario Run ilk gününde 2.85 milyon kez indirildi

super mario run

super mario runSuper Mario Run, App Store’un tarihindeki en büyük çıkışı yapma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Uygulama ölçümleme şirketi Apptopia’nın belirttiğine göre, oyun çıkışının ilk gününde 2.85 milyon kez indirildi.

Bu rakam, ilk gününde 900 bin kez indirilen Pokémon Go oyununun ezici üstünlükle geride bırakıldığını gösteriyor. Bu arada belirtmek gerekir ki, Apptopia’nın istatistiklerine göre Pokémon Go üçüncü günde 5.6 milyon indirme rakamına ulaşmıştı.

Tabii ki, iki oyunu karşılaştırmak çok doğru sayılmaz. Super Mario Run daha ilk günde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 150 ülkede dağıtıma çıkmıştı. Halbuki Pokémon Go ilk etapta sadece üç ülkede çıktı ve kademeli olarak dünya çapında çıkarılıyor. Hatta bu oyun hâlâ Türkiye’de resmi olarak dağıtılmıyor ve App Store’dan indirilemiyor.

Pokémon Go şu anda App Store tarihinde, ilk bir hafta içinde en çok indirilen oyun rekorunu elinde bulunduruyor. Ancak bu rekor resmen Apple tarafından doğrulanmış bir rekor değil, çünkü Apple oyunun ilk yedi gününde ne kadar indirildiğine dair kesin bir rakamı hiçbir zaman açıklamadı. Her iki oyun da ücretsiz olarak indirilebiliyor, ancak Super Mario Run’ın tamamını oynayabilmek için oyun içinden 26,99 TL’lik ödeme yapmak gerekiyor. Ayrıca Super Mario Run şu an için sadece iOS’te bulunuyor, ancak gelecek yıl içinde Android’e de gelmesi bekleniyor.

Apptopia, çok fazla ülkede dağıtıma çıkmasının yanı sıra, Nintendo’nun mobil oyununun başarısını, daha çıkmadan önce yapılan yoğun tanıtıma bağlıyor. Super Mario Run, Apple’ın en son iPhone etkinliğinde sahnede tanıtılmıştı. Ayrıca oyunun App Store’da da yoğun tanıtımı yapılıyor.

Yeni oyununun bu kadar popüler olması Nintendo için iyi bir gelişme sayılır. Şirket elde ettiği bu başarıyı ev ve taşınabilir oyun konsollarında da kullanmayı umuyor. Hedef, Mario’nun mobil versiyonunu kullanarak şirketin oyunlarını yeni bir kitleye duyurmak, daha sonra da yakında çıkacak Switch oyun konsolu gibi daha geleneksel Nintendo deneyimlerine onları çekebilmek.

İLGİLİ HABERLER