Teknoloji

Sunrise uygulaması 31 Ağustosta tamamen kapanıyor

sunrise
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sunriseMicrosoft geçen yıl Outlook ve Sunrise uygulamalarını birleştirme planını ortaya koymuştu. Bir yılı aşkın zaman önce popüler takvim uygulamasını satın aldıktan sonra Microsoft, bu uygulamayı en sonunda kaldırmaya karar verdi ve bunun için de ağustos sonunu işaret etti.

Mobil uygulama nümüzdeki birkaç gün içinde App Store’dan kaldırılacak ve 31 Ağustos itibarıyla da tamamen işlevini kaybedecek. Microsoft’taki Sunrise ekibi bu kararın bazılar için üzücü olacağını kabul ediyor, ancak uygulamanın sihrini Outlook uygulamalarına getirmek için sıkı şekilde çalıştıklarının altını çiziyor. Ayrıca tüm ekibin Outlook ekibiyle yan yana çalıştığını, bu kadar büyük çapta bir uygulama için çalışmanın kendileri için heyecan verici olduğunu da dile getiriyor.

Microsoft Outlook iOS ve Android uygulamalarında bulunan takvimi kademeli olarak geliştiriyor. Geçen ay Facebook, Evernote ve Wunderlist entegrasyonları eklemişti. Aralarında Skype for Business ve OneNote entegrasyonlarının da bulunduğu ek takvim uygulamaları da çok yakında bekleniyor. Sunrise şu anda bile henüz Outlook uygulamasına entegre edilmemiş birçok takvim servisini destekliyor ve mevcut Sunrise kullanıcılar Microsoft’un bunları da önümüzdeki aylarda eklemeyi planlamasını umuyor.

İLGİLİ HABERLER