Manşetler

Steve Wozniak: Android hakim akıllı telefon platformu hâline gelecek

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak lafı eveleyip gevelemeden söyleyen birisi olarak bilinir. Wozniak bu karakterini Hollanda’da yayınlanan De Telegraaf gazetesine verdiği röportajda bir kere daha gösterdi.

İlk olarak Apple’ın 2004 yılından çok iyi bilinen bir Japon elektronik firmasıyla işbirliğine giderek zamanının çok ötesinde bir cihaz geliştirmek için çalışmalara başladığını söyledi. Apple’ın o günlerdeki amacı bir yandan kaliteyi çizgisini yüksek tutarken bir yandan da dünyayı hayran bırakacak bir cihaz geliştirmekmiş. Söz konusu cihaz yaklaşık üç sene sonra Ocak 2007’de tanıtılan iPhone ile birlikte gerçeğe dönüşmüş oldu.

Wozniak daha sonra Android konusuna değindi. Android’li akıllı telefonların hakim hâle geleceğini iddia eden Wozniak Google’ın mobil işletim sisteminin Windows’un PC dünyasını fethettiği şekilde mobil dünyayı fethedebileceğini dile getirdi. Her ne kadar iPhone’un tek tük zayıf noktasının bulunduğunu, bu telefonla ilgili ciddi şikayet ve problemlerin bulunmadığını ve kalite açısından iPhone’un lider olduğunu söylese de, Wozniak Android telefonlarının daha çok özelliğe sahip olduğunu ve insanlara daha çok seçenek sunduğunu düşünüyor. Wozniak’a göre Android en sonunda kalite, tutarlılık ve kullanıcı memnuniyeti açısından iOS’in çizgisini yakalayacak.

Steve Wozniak röportajını Nokia için de birkaç söz söyleyerek sonlandırıyor. Nokia için “önceki nesilden bir marka” olarak bahseden Wozniak Nokia’ya genç müşteriler için yeni bir marka geliştirmesini öneriyor. Belki MeeGo tabanlı N9 Wozniak’ın sözünü ettiği cihaz olabilir. Bunu gelecekte göreceğiz.

İlgili – Del Telegraaf

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER