Teknoloji

Steve Jobs “hiç kimseyi izlemediklerini” söyledi

Apple’ın iPhone sahiplerinin konum bilgilerini cihaz içine kaydettiğine dair söylentiler süredursun, MacRumors forumunun meraklı üyelerinden bir tanesi olayı doğrudan birinci kaynağa sormaya karar vermiş. Steve Jobs’a bir e-posta gönderen meraklı forum kullanıcısı ile Apple CEO’su arasında aşağıdaki gibi bir yazışma olmuş.

SORU:

Steve,

iPhone’uma eklenen pasif konum izleme aracının gerekliliğini açıklar mısın? Tam konum bilgimin her zaman kaydedildiğini bilmek biraz tüyler ürpertici gibi. Belki de, beni izlemeyen bir Droid telefona geçmeden önce bu konu hakkında bana bir ışık tutabilirsin.

CEVAP:

Onlar da izliyor. Biz kimseyi izlemiyoruz. Ortalıkta dolaşan bilgi yanlıştır.

iPhone’umdan gönderildi.

Steve Jobs yine kısa cevaplarından bir tanesini vermiş. Her ne kadar Steve Jobs Android’in konum bilgilerini kaydettiğini, iOS’in ise böyle birşey yapmadığını söylese de, WSJ’nin iddiasına göre hem iPhone hem de Android tabanlı cihazlar kaydettikleri konum bilgisini düzenli bir şekilde Apple ve Google’a gönderiyor.

Aslına bakarsanız, yukarıdaki yazışmanın da gerçekliği tartışılır. Steve Jobs’muş gibi davranan bir pazarlama görevlisi sahte bir yazışma üretmiş olabilir. Bu ihtimali de akıldan çıkarmamak gerek.

İlgili – MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER