Eğlence

Universal’in Steve Jobs filminin çekimleri başladı

steve-jobs-film-cekim-200115

Aaron Sorkin’in Walter Isaacson’ın kitabından yola çıkarak senaryosunu yazdığı biyografik Steve Jobs filminin çekimleri nihayet başladı. Film için Steve Jobs’un büyüdüğü evin garajında, yani Apple’ın doğum yerinde çeşitli hazırlıkların yapıldığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

Çekimler Los Altos’taki evin ardından Kaliforniya’nın çeşitli noktalarında ve Silikon Vadisi’nde devam edecek. Kitabın haklarını ilk başta Sony almış, ancak prodüksiyon sürecinin uzamasının ardından geçtiğimiz yılın son günlerinde filmin hakları Universal’e devredilmişti.

Filmin Sony bünyesinde yürütülen prodüksiyon sürecinde nelerin yaşandığı ise Sony Pictures’a düzenlenen sanal saldırının ardından sızan e-postalarla ortaya çıkmıştı. Christian Bale’in Steve Jobs rolünü oynamaktan vazgeçmesinin ardından senarist Aaron Sorkin’in rolü Tom Cruise’a vermeyi istediği ve rolün Michael Fassbender’a verilmesinin ardından durumdan hoşnut olmadığı da e-postalarla birlikte dışarıya sızmıştı.

Ancak Sorkin daha sonra yaptığı açıklamalarda Steve Jobs rolünü Michael Fassbender’ı oynamasından ötürü bir rahatsızlık duymadığını belirtmişti. Danny Boyle’un yönettiği filmin vizyon tarihi konusunda şimdilik bir açıklama yapılmış değil.

İLGİLİ HABERLER